Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım

Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım -Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 750 Suriyeli aileye gıda yardımında bulundu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, ülkelerindeki olaylardan kaçarak kente gelen Suriyeli ailelere gıda yardımında bulunulduğu bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kendi imkanlarıyla Gaziantepe gelerek kiralık evlerde ve yakınlarının yanında yaşayan Suriyeli vatandaşlara, Büyükşehir Belediyesine bağlı Suriye Bilgi Merkezinden yapılan yardımlar sürüyor.
     Bu kapsamda kendilerine verilen yardım kartlarıyla Suriye Bilgi Merkezine gelen 750 aileye, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin de katılımıyla yağ, şeker, makarna, pirinç ve undan oluşan gıda paketleri dağıtıldı.
     Güzelbey, ülkelerinde yaşanan zor şartlardan dolayı kente gelen ihtiyaç sahibi Suriyelilerin, imkanları doğrultusunda hayatlarını kolaylaştırmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Gıda yardımı alan Suriyeli Hasan Halil de, Türk milletinin kendilerine kucak açtığını anımsatarak, Allah sizden razı olsun. Bize bu zor günümüzde sahip çıktınız ve evinizi açtınız. Bugün yapılan gıda yardımı da bizim için çok anlamlı ve değerli ifadelerini kullandı.
    
     -Türkçe eğitimi-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin, geçen yıl eylül ayında hizmete açtığı Suriye Bilgi Merkezinde, ilköğretim çağına gelmiş 300 çocuğun eğitiminin yanı sıra, 655 ebeveynin sosyal yaşama adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacıyla Türkçe dil eğitimi verildiği ifade edildi.
     Belediyenin merkez aracılığıyla, Suriyede yaşanan iç karışıklıklardan etkilenen insanlara 100 ton un, 20 ton makarna, 6 bin gıda paketi, 6 bin battaniye ve kömür yardımı yaptığı bildirildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Türkiyeye sığınan Suriyelilere yardım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER