Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası

Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası -Şampiyonanın Kütahyadaki grup karşılaşmaları, Erzurum, Bayburt ve Uşaktan toplam 4 takımın katılımıyla başladı


KÜTAHYA (A.A) - Geleneksel Spor Dalları Federasyonunun düzenlediği Türkiye Atlı Cirit Şampiyonasının Kütahyada 3 gün sürecek grup karşılaşmaları başladı.
     Kütahya-Tavşanlı karayolunun 5. kilometresindeki Rahvan Atlı Spor Merkezinde başlayan grup karşılaşmalarına, Erzurum Atlı Spor Kulübü, Erzurum Dereboğazı Atlı Spor Kulübü, Bayburt Atlı Spor Kulübü ve Uşak Atlı Spor Kulübü takımları katılıyor.
     Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ilk karşılaşmalar yapıldı.
     Federasyon yönetim kurulu üyesi Remzi Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ata sporlarından atlı ciridin geçmişinin, 1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Savaşına dayandığını bildirdi.
     Savaşın kazanılmasının ardından antrenman amacıyla oynanan atlı ciridin daha sonra Anadoluya yayılarak spora dönüştüğünü belirten Erdoğan, Zaman zaman gösteri müsabakaları yapılmış. Osmanlıda bir dönem tehlikeli olduğu için yasaklanmış dedi.
     Federasyon yönetim kurulu üyesi İrfan Dedeoğlu da atlı ciridin iki takımla oynandığını ve takımlarda 7si asil, 3ü yedek olmak üzere toplam 10ar sporcu bulunduğunu söyledi.
     Bu sporun 40ar dakikadan iki devrede yapıldığını, cirit isabet ettirme ve havada cirit yakalamanın 4er, rakibi yakalayıp bağışlamanın 3 puanla ödüllendirildiğini, kural ihlallerine de eksi puanlar verildiğini anlatan Dedeoğlu, Grup maçları Kütahya, İzmit, Manisanın Alaşehir ilçesi ve Şanlıurfada 4er takımın katılımıyla 10 gün içinde tamamlanacak. Grup birincisi olacak ekipler, 15 Ekimde Denizlideki finalde mücadele edecek diye konuştu.
     Dedeoğlu, Kütahya ve İzmitteki grup maçlarının 23 Eylülde sona ereceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Türkiye Atlı Cirit Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER