Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri

Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kıyak: Sakaryaya 5 minareli camiyi yapmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor


SAKARYA (A.A) - Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, Sakaryaya 5 minareli cami yapmakla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
     Kıyak, AA muhabirine, Başbakan Erdoğanın Sakaryaya her gelişinde Bu ilde büyük bir cami yok mu- diye sorduğunu hatırlatarak, kendilerinin de konuyu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile görüştüklerini ifade etti.
     Sakaryada Başbakanımızın özlemle beklediği bir konuyu gerçekleştirmek istiyoruz diyen Kıyak, Heyet olarak projelerle gittik görüştük. Açık alanla birlikte 10 bin kişiyi kucaklayacak cami hedefliyoruz. Finans konusunda hiçbir sıkıntımız yok dedi.
     Kıyak, camiyi Büyükşehir Belediyesinin olduğu bölgeye yapmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Çünkü orası şehir merkezinin oluşacağı yer ve Büyükşehir Belediyesi oradan taşınacak. Atatürk parkını yok edecekler dediler. Atatürk parkının olduğu bölgeye hiç dokunmuyoruz. Büyükşehir Belediyesinin olduğu yerde 8,5 dönümlük bir arsa var. 8,5 dönümlük arsanın içine Büyükşehir Belediye kalktıktan sonra oraya güzel bir Osmanlı tipi cami yapalım dedik. Bunu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağa anlattık ve Bekir Bozdağ da İslamın şartı 5tir dedi. Siz 4 minare, ben 5 minare istiyorum, 5. minarenin parasını da ben vereceğim dedi. Sakaryaya 5 minareli camiyi yapmakla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. En son kararı da Başbakanımız verecek
     (ÇAT-NC)
<< Önceki Haber Türkiye Cami ve Kuran Kursları Dernekleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER