Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi açıldı -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem: -Türkiyede Türkçe adeta cezalandırılıyor. Yaptığımız mücadelelerden birisi bilgisayara Türkçeyi öğretmektir (Fotoğraflı - Görü


ÇANKIRI (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkanı Ekrem Erdem, Türkiyede Türkçe adeta cezalandırılıyor. Yaptığımız mücadelelerden birisi bilgisayara Türkçeyi öğretmektir dedi.
     Erdem, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, derneğin 2008de faaliyetlerine başladığını belirtti. Derneğin 15. şubesinin Çankırıda açıldığını kaydeden Erdem, derneğin birçok hizmeti olduğunu ifade ederek, Önemli hizmetlerimizden birisi de hepinizin cep telefonundan çektiği mesajların ücretiyle ilgilidir. Biz müdahale etmeden önce Türkiyede İngilizce bir mesaj 1 liraysa, Türkçe mesaj 2 lira 25 kuruştu. Biz Türkçe mesajın fiyatını düşürttük. Bu bizim derneğin gayretiyle, çalışmalarımızla oldu diye konuştu.
     Türkçenin içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı bu derneği kurduklarını vurgulayan Erdem, Sıkıntıların temel sebebi Türklerin Türkçeye yeterince sahip çıkmaması, hor kullanmasıdır. Sıkıntıların sebebi şuursuzluğumuz. Bir dil bilinci oluşturma noktasında çalışmalar yapalım. Türkçe dünyanın en büyük dillerinden birisidir. Bugün ne Almanca ne Fransızca Türkçeden daha büyük bir dil. Dışarıdan moda olsun diye birçok kelime alıyoruz. Bizim dilimizi yabancılar bizden daha iyi tanıyorlar ifadelerini kullandı.
     Bilişim alanında Türkçenin kullanıma değinen Erdem, Türkiyede Türkçe adeta cezalandırılıyor. Yaptığımız mücadelelerden birisi bilgisayara Türkçeyi öğretmektir. Çankırıyı bilgisayarda Türkçe karakterlerle Çankırı diye yazabilmeliyiz dedi.
     Erdem, Biz dilimizin bilgisayar tarafından dışlanmasını istemiyoruz. Türkçenin iyi öğretilmesi gerekli. Bu dernek böyle güzel şeyler yapıyor diye konuştu.
     Derneğin şube başkanı Zeynep Dinç de yerelde de dilin korunması amacıyla çalışmalar yapacaklarını belirtti.
     Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti Çankırı milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filizin de katıldığı açılışın ardından dernek binası davetliler tarafından gezildi.
    
     Muhabir: Özgür Alantor / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER