Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı toplantısı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı toplantısı -Kastamonu Valisi Bektaş: "Milli Eğitim Bakanlığı çok yeni stratejiler geliştiriyor"


KASTAMONU (A.A) - Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Kastamonuda toplantı gerçekleştirdi.
     Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi Konferans Salonunda yaptığı konuşmada, TEGVin kelimelerinin hep efsunlu olduğunu belirterek, Eğitim, gönül, vakıf, gönüllüler. Bu kadar efsunlu kelime bir araya gelince hep böyle gülen gözler, gülen yüzler oluşuyor dedi.
     Eğitimin ülkenin demirbaş konularından biri olduğunu ifade eden Bektaş, şunları kaydetti:
     "Milli Eğitim Bakanlığı çok yeni stratejiler geliştiriyor. 4 artı 4 artı 4le dev bir adım atıldı. Ben kendi hesabımda bu uygulamadan çok mutluyum. Çünkü ne kadar ortak hedefe yönlendirebileceğimiz insanları bir arada tutabilirsek o kadar başarılı olma şansınız yükseliyor. Birinci sınıf öğrenciyle 8. sınıf öğrenciyi aynı okulda aynı hedefe yönlendirmek çok daha zor bir işti. Bizlerde bu fiziki yapımızla yeni sistemi uygulamaya çalışıyoruz."
     TEGV Genel Müdürü Berna Çağatay, vakfın 1995 yılında kurulduğunu ifade ederek, "Vakıf olarak yaptığımız eğitim programları tasarlayarak kendi programlarını kendi eğitim mekanlarında sunabilmek. Türkiyenin bir çok noktasındayız. Bu kadar büyük ve yaygın başka bir kurum yok" diye konuştu.
    
     Muhabir: Esra Karamuk
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER