Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Çelik: -İş dünyasının genç sesi olarak, para politikasının gevşetilerek piyasaların canlandırılmasını öneriyor ve bu anlamda hamle bekliyoruz


BURSA (A.A) - Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Şubesi Başkanı Baran Çelik, iş dünyasının genç sesi olarak, para politikasının gevşetilerek piyasaların canlandırılmasını önerdiklerini ve bu anlamda hamle beklediklerini söyledi.
     Çelik, Türkiye İstatistik Kurumunun ağustos ayı verilerini değerlendirdiği yazılı açıklamasında, Hükümet ve Merkez Bankasının uyguladığı sıkı para politikasıyla enflasyonun aşağılarda tutabildiğini, ancak bu politikanın piyasalara sıkışıklık olarak yansıdığını dile getirdi.
     Bursa iş dünyasının genç sesi olarak, para politikasının gevşetilerek piyasaların canlandırılmasını önerdiklerini ve bu anlamda hamle beklediklerini belirten Çelik, şunları kaydetti:
     Enflasyon verileri üç aydır eksi gösterip, ağustos ayında yükselse de yıllık bazda geriliyor. Enflasyonun bu şekilde kontrol altında olmasında Merkez Bankasının kur, faiz politikaları etkili oluyor. Ancak temmuz ve ağustos aylarında iç piyasada gözle görülür bir sıkışıklık yaşanıyor. Bu sıkışıklığın en önemli nedenlerinden biri yine Merkez Bankasının cari açığı azaltmak ve ekonomiyi soğutmak için uyguladığı sıkı para politikasıdır.
    
     Muhabir: Bursa / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER