Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tunceli Genel

Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tunceli Genel Sekreterliğine Yusuf Güney atandı


TUNCELİ (A.A) - Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tunceli Genel Sekreterliğine Dr. Yusuf Güney atandı.
     663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kurulan Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun taşra teşkilatlanmasına bağlı Kamu Hastaneleri Birliği Tunceli Genel Sekreterliği görevine atanan Güney, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genel sekreterliklerin kuruluş amacının, bir ildeki devlet hastaneleriyle ağız ve diş sağlığı merkezlerini tek çatı altında toplayıp profesyonelce yönetilmelerine zemin hazırlamak olduğunu söyledi.
     Güney, Önceden Sağlık Bakanlığının taşra teşkilatı yapılanması sağlık müdürlükleri bünyesinde oluşturulmuştu. Yeni yapılanmayla bu üçe çıkarıldı. İllerde Sağlık İl Müdürlükleri, Halk Sağlığı İl Müdürlükleri ve Kamu Hastaneleri Birlikleri Genel Sekreterlikleri kuruldu diye konuştu.
     İldeki devlet hastaneleri ile ağız diş ve diş sağlığı merkezlerinin genel sekreterliklere bağlandığını ifade eden Dr. Güney, yapılan değişiklik hakkında şu bilgileri verdi:
     Yeni sistemde Sağlık Bakanlığı 6 ayda bir bize performans değerlendirmesi yapacak. Bu performans değerlendirmesine göre, yöneticiler iki defa arka arkaya kötü puan aldıklarında gerekirse Kamu Hastaneleri Birliği sözleşmelerine son verilebiliyor. Dolayısıyla herkes iyi çalışmak zorunda. Vatandaşa daha iyi hizmet verebilmek için yapılan bir çalışma diye düşünüyorum.
    
     Muhabir: Fatma Çıray
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Tunceli Genel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER