Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Bayraktar: -2013 için kamu görevlilerine verilmesi planlanan maaş zammı, memurun cebinden çıkacak paranın yarısını bile karşılamamaktadır


ERZURUM (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Erzurum Temsilcisi Müfit Bayraktar, 2013 için kamu görevlilerine verilmesi planlanan maaş zammı, memurun cebinden çıkacak paranın yarısını bile karşılamamaktadır dedi.
     Erzurum Valiliği önünde toplanan sendika üyeleri adına konuşan Bayraktar, Türkiyede son 10 yıldır memurun mağdur edildiğini ileri sürdü. Kanun Hükmündeki Kararnamenin, kamu çalışanlarına bir getiri sağlamadığını savunan Bayraktar, şöyle konuştu:
     Eşit işe eşit ücret getireceği söylenen 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevlilerinin fazla mesailerinin, ikramiye haklarının alındığını gördük. Bazı kurumlarda yol ücretlerinin kaldırıldığına, öğretmen, akademisyen, KİT çalışanı gibi birçok memura ise hiç ek ödeme artışı yapılmadığına şahit olduk. Geçen son 10 yılda kamu görevlilerinin haklarının tam anlamıyla verilmediğini ve sonrasında yaşanan sıkıntılara hep birlikte şahit olduk.
     Bayraktar, yeni vergilerin dar gelirli ailelerin sırtına yük olacağını savunarak, sözlerini şöyle tamamladı:
     Ekonomik kriz dönemleri, çalışanlarımızın haklarının budanması için bir fırsat olarak görülmüş, bu dönemlerde çalışanlarımız işsizlikle tehdit edilerek sesleri kısılmıştır. Bundan önceki 10 yılda ne gördüysek ne yaşadıysak 2013 yılında da benzer şeylerle karşılaşacağız. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. 2013 için kamu görevlilerine verilmesi planlanan maaş zammı, memurun cebinden çıkacak paranın yarısını bile karşılamamaktadır.
     Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER