Türkiye Kamu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk: -Kamusal alanda başörtüsü sorununu gündeme getirenler, bugüne kadar susup şimdi imza kampanyası başlatıyor ama nedense eylemlerini, yapmaları gerektiği yerde yapmıyor (Fotoğraflı


ERZURUM (A.A) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamusal alanda başörtüsü sorununu gündeme getirenler, bugüne kadar susup şimdi imza kampanyası başlatıyor ama nedense eylemlerin, yapmaları gerektiği yerde yapmıyor dedi.
     Palandöken Dağında bulunan bir otelde düzenlenen Kamu-Sen İl İstişare Toplantısına katılan Koncuk, kamusal alanda başörtü yasağının kısa sürede kalkması gerektiğini söyledi.
     Kamusal alanda başörtü yasağının kaldırılması için sendika olarak zaman zaman eylem yaptıklarını hatırlatan Koncuk, şöyle konuştu:
     Türkiyede başörtüsü zulmü sona erdirilmelidir. Kamusal alanda başörtüsü yasağının kaldırılmasını sendika olarak her zaman istedik. Yasağın vicdani ve ahlaki olmadığını her zaman söyledik. Fakat bugün başörtüsü yasağının kaldırılması için eylem yapanlar, nedense 11 yıldır ortada yoktu. Eylemlerden rahatsız değiliz. Eylem yapıyorsanız bu eylemi gerekli mekanda yapmalısınız. Kamusal alanda başörtüsü sorununu gündeme getirenler, bugüne kadar susup şimdi imza kampanyası başlatıyor ama nedense eylemlerini, yapmaları gerektiği yerde yapmıyor. Eylem yapacaksanız gidin yapılması gereken yerde yapın.
     Koncuk, Nevruz etkinliklerinde yaşanan gerginliklerle ilgili olarak, polisin tutumunun yanlış olduğunu savundu.
     Erzurumda nevruz etkinliği sırasında yaşanan gerginliği hatırlatan Koncuk, şunları kaydetti:
     Erzurumda bazı gençlerimiz Türk bayrağı açtılar ve bu gençlere biber gazıyla müdahale edildi. Türk bayrağı açan gençlerimize Nene Hatunun memleketinde müdahale edildi. Bu emri verenlere soruyorum, Erzurumda, nevruz gösterilerinde taşkınlık yapanlara Türk bayrağı açarak cevap verenlere, biber gazıyla müdahale edenler, o kadar yüreğiniz varsa Diyarbakır meydanında miting yapanlara aynı talimatı verseydiniz.
     Konfederasyona bağlı sandika başkanlarının da katıldığı toplantı bölge illerinin temsilcileriyle yapılan istişare görüşmelerinin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Zekeriya Kaya

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER