Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Okumuş: Daha önce en az 5 anaç sığırı olan işletmelerin yararlandığı desteklemelerden şimdi bir anaç sığıra sahip işletmeler bile yararlanabiliyor (Fotoğrafl


KÜTAHYA (A.A) - Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Fatih Salih Okumuş, daha önce en az 5 anaç sığırı olan işletmelerin yararlandığı desteklemelerden şimdi bir anaç sığıra sahip işletmelerin bile yararlanabildiğini bildirdi.
     Simav Süt Üreticileri Birliği Başkanlığını da yürüten Okumuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, süt sığırcılığının desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının, 7 Mayıs tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
     Yeni düzenlemenin süt sığırcılığıyla uğraşanları sevindirdiğini belirten Okumuş, şöyle konuştu:
     Daha önce en az 5 anaç sığırı olan işletmelerin yararlandığı desteklemelerden şimdi bir anaç sığıra sahip işletmeler bile yararlanabiliyor. Artık Süt Üreticileri Birliğine üye üreticilerin yararlandığı anaç sığır desteklemelerinde hayvan sayısına bakılmayacak. Birliğimize üye olan ve anaç sığır destekleme müracaat şartlarını taşıyan her üreticimizin işletmesindeki anaç sığır sayısına bakılmaksızın hayvan başına en az 225 lira destekleme verilecek. Emektar ve cefakar üreticimize hayırlı olsun.
     Okumuş, Simavda 30 bin dolayındaki büyükbaş hayvanlardan şimdiye kadar sadece 9 bini için üreticilerin desteklemelerden yararlanabildiğini, yeni düzenlemeyle bu sayının 11 bini geçmesini beklediklerini ve bunun üreticilere bu yıl 150 lira fazla gelir sağlayacağını anlattı.
    
     -Türkiyede yaklaşık 4 milyon 400 bin anaç sığır var-
    
     Türkiye genelinde yaklaşık 4 milyon 400 bin anaç sığır bulunduğu bilgisini veren Okumuş, şunları kaydetti:
     Eskiden 4 milyon 400 bin anaç sığırdan sadece 2 milyon 768i için destekleme ödemesi yapılıyordu. Birliğimizin ısrarlı çalışmaları sonucu yeni yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararına göre şimdi Türkiyede işletmesinde anaç sığırı bulunan herkes, hayvan sayısına bakılmaksızın Süt Üretici Birliklerine üye olması kaydıyla bu desteklemelerden yararlanabilecek. Bu da Türkiyede hayvan üreticisinin devletten 360 milyon lira dolayında ek gelir elde etmesi anlamına geliyor.
     (ZT-SDT-DA)
<< Önceki Haber Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER