Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz: 5 bin yıllık tarihi olan wushunun vatanı Çin ile işbirliği içindeyiz. Çinliler çalışmalarımızı destekliyor, takdir ediyor ve övgüyle bahsediyor


ANTALYA (A.A) - Mustafa Kurt - Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, 5 bin yıllık tarihi olan wushunun vatanı Çin ile işbirliği içindeyiz. Çinliler çalışmalarımızı destekliyor, takdir ediyor ve övgüyle bahsediyor dedi.
     Alanyada yapılan Türkiye Büyükler ve Gençler, Sanda ve Qinda Wushu Şampiyonasını izleyen Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Uluslararası Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, wushunun zengin bir spor dalı olduğunu, tek başına olimpiyatlarının bile yapılabileceğini söyledi.
     Wushunun, bedeni, zihni ve ruhu aynı anda çalıştıran tek spor olduğunu belirten Akyüz, spor dalının 16 ülkede tedavi amaçlı kullanıldığına değindi.
     Çinde 600 milyon kişinin wushu yaptığına işaret eden Akyüz, Türkiye Wushu Federasyonu olarak wushunun dünyada yayılması ve gelişmesi için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar için de gönüllüyüz. 5 bin yıllık tarihi olan wushunun vatanı Çin ile işbirliği içindeyiz. Çinliler çalışmalarımızı destekliyor, takdir ediyor ve övgüyle bahsediyor dedi.
     Federasyonun 2006 yılında kurulduğunu, bir yıl sonra ise dünya şampiyonu çıkardıklarını anlatan Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:
     2010 yılında Avrupa Şampiyonluğuna ev sahipliği yaptık. Takım halinde Avrupa ikincisi olduk. 2011 yılında Dünya Wushu Şampiyonasına ev sahipliği yaptık. Takım halinde başarılı olduk. Dünya şampiyonu çıkardık. Singapurda Dünya Gençler Şampiyonasında iki sporcumuz dünya üçüncüsü oldu. Geçen yıl Avrupa Şampiyonasında 52 sporcu ile 52 madalya aldık. 8i altındı. Takım halinde Avrupa ikincisi olduk. Akabinde Dünya Gençler Şampiyonasında Çine 19 sporcu ile gittik. 12 madalya aldık. 4ü dünya şampiyonluğuydu. Bu başarımızı takdir edenler, sevinip kutlayanlar oldu. Seslerini çıkarmayanlar, bizi kıskananlar da oldu. Tüm bunlar gösteriyor ki başarılarımız katlanarak devam ediyor. Geçen yıl Dünya Gençler Şampiyonasında elde ettiğimiz 4 dünya şampiyonluğu, Türkiyenin en büyük başarısıdır. Bu başarıyı gündemde tutmak lazım. Bu başarıyı balçıkla sıvamak mümkün değildir.
    
     -Wushu olimpik olunca en çok madalya bizden-
    
     Akyüz, 2013 yılının kendileri açısından önemli olduğunu vurguladı. Arjantinde yapılacak Dünya Olimpiyat Komitesi toplantısında wushunun olimpik bir spor dalı olmasının görüşüleceğini anlattı. Wushunun 2020 Olimpiyatlarında yer alacağına inancını dile getiren Akyüz, Türkiye olarak 2020 Olimpiyatlarında en çok madalya alacak spor dalı olacağımızı şimdiden halkımıza duyuruyoruz dedi.
     Abdurrahman Akyüz, Alanyada düzenlenen ve yarın sona erecek Türkiye Büyükler ve Gençler, Sanda ve Qinda Wushu Şampiyonasına 44 ilden 839 sporcunun katıldığını bildirdi. Bunun rekor bir katılım olduğunun altını çizen Akyüz, Bunun akabinde Avrupa Qinda Şampiyonası ve Büyükler Dünya Şampiyonası var. Burada dereceye girenler, Avrupa ve dünya şampiyonası takımlarına seçilecek diye konuştu.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER