Türkmenistanda Yörük kültürünü tanıttılar

Türkmenistanda Yörük kültürünü tanıttılar -Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri Aşkabatta düzenlenen nevruz kutlamalarına katılarak Yörük kültürünü tanıttı


MUĞLA (A.A) - Türkmenistanın başkenti Aşkabatta yapılan nevruz kutlamalarına katılan Muğla Yörük Obaları Derneği üyeleri, Yörük kültürünü tanıttı.
     Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen talep üzerine 20-21 Martta Aşkabatta düzenlenen nevruz kutlamalarına katıldıklarını söyledi.
     Programa Muğla merkez ve ilçelerden 2si bayan 9 kişilik ekiple katıldıklarını belirten Akcan, devlet başkanlarının katıldığı törende Muğla Zeybeği oynadıklarını anlattı.
     Türkmenistan halkının kendilerini çok samimi karşıladıklarını ve özel ilgi gösterdiklerini ifade eden Akcan, Türkmenistanda aşırı bir Türkiye sevgisi var. Biz kültürümüzü en iyi şekilde tanıttık. Türk birliğini, bayrağımızı, vatanımızı gururla temsil ettik. İmkanı olan tüm vatandaşlarımızın gitmelerini tavsiye ediyorum dedi.
     Akcan, Kültür ve Turizm Bakanlığının önümüzdeki yıl Kazakistanda yapılacak etkinliklere kendilerini davet ettiklerini, bu etkiliğe daha kalabalık bir grupla katılacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Türkmenistanda Yörük kültürünü tanıttılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER