Türkoğlunda seminer

Türkoğlunda seminer


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Türkoğlunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tarafından çiftçilere yönelik Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine Ekipman Destekleri konulu seminer düzenledi.
     Türkoğlu Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Toplantı salonunda düzenlenen seminerde Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan makine ve ekipman yatırım bedelinin yüzde 50sine hibe yoluyla destek verileceği belirtildi.
     İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Uyduran açılış konuşmasında, makine ekipman desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin taleplerini en geç 01 Ağustos 2012 günü mesai bitimine kadar İlçe Müdürlüğüne iletmeleri gerektiğini belirtti.
     uyduran, şu bilgileri verdi:
     Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik olan bu çalışma ile tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılması sağlanıp, bedenen çalışan üreticilerimizin işleri kolaylaştırılarak üretim maliyetleri düşürülecek.
     Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında desteklenecek makine ve ekipmanlar hakkında da bilgi veren ziraat yüksek mühendisi Ahmet Aktaş, 27 makine ve ekipmanın destek kapsamında olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: İzzet Mazı
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Türkoğlunda seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER