TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Yavuz:

TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Yavuz: Dış politika uzmanı olarak, bir ülkenin düşmanı olmayı kabul etmiyorum


TRABZON (A.A) - Türkiye Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkan Yardımcısı Celalettin Yavuz, Dış politika uzmanı olarak, bir ülkenin düşmanı olmayı kabul etmiyorum dedi.
     Yavuz, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Trabzon Şube Başkanlığı tarafından, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen, Ortadoğuda Güncel Gelişmeler konulu konferansta yaptığı konuşmada, Arap Baharının çıkışıyla ilgili bazı ülkelere dışarıdan müdahalenin manipülasyon olduğunu savundu.
     Libya ve Suriye için dışardan müdahale olduğunu, ancak Tunus ve Mısıra olmadığını belirten Yavuz, Bir dış politika uzmanı olarak, bir ülkenin düşmanı olmayı kabul etmiyorum. Benim kafamda, şu devlet Türkiyenin düşmanıdır, bu devlet dostudur ifadesi yok diye konuştu.
     Yavuz, devletlerin çıkarlarına dikkati çekerek, Bana göre dış politikada beğenelim beğenmeyelim, İngilizler bir zamanlar İngilizlerin dostu yoktur, çıkarları vardır demişti. Türkiye de böyle olmak mecburiyetindedir. Türkiye Cumhuriyetinin çıkarları, milletimizin çıkarlarıdır ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz / Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber TÜRKSAM Başkan Yardımcısı Yavuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER