Tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi

Tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi -Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünlerden oluşan sergi açıldı


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki tutuklu ve hükümlülerin yaptığı el işi ürünlerden oluşan sergi açıldı.
     Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Dolunay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesirde ilk kez böyle bir sergi açıldığını, sergiden elde edilen gelirlerin tutuklu ve hükümlülerin hesabına yatırılacağını söyledi.
     Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Selami Hatipoğlu ve cezaevi savcısı Önder Yeniçerinin katkılarıyla gerçekleşen organizasyona Balıkesir Belediyesinin de destek verdiğini ifade eden Dolunay, Cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlüler, cezalarını infaz ederken aynı zamanda bir şeyler üretiyorlar. Biz de bu ürünlerin pazarlanmasında ve ortaya çıkmasında yardımcı oluyoruz. Hükümlüler, böyle uğraşlarla, motive oluyorlar, rehabilite ediliyorlar, ellerinde bir meslekleri oluyor. Topluma kazandırılmaları noktasında önemli bir olay. Bu eserleri yapanlar arasında ağır hüküm giymişler de bulunuyor dedi.
     Balıkesir Belediyesi Sergi Salonunda açılan sergide, 50 tutuklu ve hükümlüye ait, yağlı boya ve boncuk işlemeli tablolar, takı, kolye, yüzük, tespih gibi bine yakın el işi ürün yer alıyor.
     Sergi 16 Eylüle kadar gezilebilecek.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Tutuklu ve hükümlülerden el işi sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER