Tuzla Belediye Başkanı üniversite yöneticileriyle görüştü

Tuzla Belediye Başkanı üniversite yöneticileriyle görüştü


İSTANBUL (A.A) - Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, ilçedeki üniversitelerin yönetici ve öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yazıcının daveti üzerine Ay Yıldız Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıda, yerel yönetim ve üniversiteler platformunun oluşturulmasına karar verildi.
     Toplantıya, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Sabancı, Okan, Piri Reis üniversitelerinin Denizcilik Fakültesi yöneticileri ve öğrenci temsilcileri katıldı.
     Tuzlada şu an dört üniversitenin eğitim verdiğini belirten Başkan Yazıcı, Bölgemizde yapımı devam eden üniversitelerin eğitime başlamasıyla ilçemizde on üniversiteyi barındıracağız. Vakıf ve devlet üniversitelerinin Tuzlada kampüslerinin kurulmasını teşvik ediyoruz. Amacımız Tuzlanın eğitim köyü olmasıdır dedi.
     Toplantıda ortak görüş olarak, Tuzlanın deniz sporlarında ön plana çıkması için öğrenci kulüplerine yer tahsis edilmesi, deniz sporlarına teşvik eden çalışmaların yapılması, Tuzla Belediyesi bünyesinde sekreteryanın oluşumu, üniversitelerde gerçekleşen etkinliklerin ortak çalışmayla duyurulması ve öğrencilerin kültürel ve sosyal projelerinin Tuzlada yaşama geçirilmesi kararlaştırıldı.
    
     Muhabir: Metin Tokgöz
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Tuzla Belediye Başkanı üniversite yöneticileriyle görüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER