TZOB Yönetim Kurulu üyesi Gamzeli:

TZOB Yönetim Kurulu üyesi Gamzeli: -Çiftçilerimiz, sertifikalı tohuma yöneldiğinde daha kaliteli ürün elde edecekleri için daha fazla kazanç sağlayacak


ÇANKIRI (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi Nejat Gamzeli, Çiftçilerimiz, sertifikalı tohuma yöneldiğinde daha kaliteli ürün elde edecekleri için daha fazla kazanç sağlayacak dedi.
     Gamzeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet tarafından hububat taban fiyatlarının açıklanmasının önemli olduğunu belirterek, çiftçilerin de sertifikalı buğday ekmeleri gerektiğini söyledi.
     Çiftçilerin artık sertifikalı tohumu benimsemeleri gerektiğini ifade eden Gamzeli, sertifikalı tohum kullanıldığında hem ürünün kaliteli olduğunu, hem de verimden büyük kazanç elde edildiğini belirtti.
     Gamzeli, sertifikalı tohumdan elde edilen buğdayın protein değerinin de yüksek olduğunu aktararak, İyi ürün ve iyi fiyat için sertifikalı tohum şart. Çiftçilerimiz sertifikalı tohuma yöneldiğinde daha kaliteli ürün elde edecekleri için daha fazla kazanç sağlayacaklar diye konuştu.
     Çiftçilerin tamamen sertifikalı tohuma geçmesi gerektiğini vurgulayan Gamzeli, şöyle konuştu:
     Türk üreticisinin yurt dışındaki üreticilerle mücadele edebilmesi için kaliteli ürün üretmesi gerekiyor. Yurt dışındaki çiftçilerle mücadele edebilir konuma gelmemiz şart. Bunun başlangıcı da tohumlarımızı düzeltmekle olur. Çiftçimizin, dünya fiyatları ile daha kolay rekabet edebilmesi için girdi fiyatlarının da aşağıya çekilmesi gerekiyor. Hükümetten, mazot, gübre ve ilaç fiyatlarında desteğini arttırmasını bekliyoruz.
     Toprak Mahsulleri Ofisinin buğday alımı yapacağını hatırlatan Gamzeli, çiftçilerin taban fiyatıyla korunmasının önemli olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Gökceoğlu/Özgür Alantor/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber TZOB Yönetim Kurulu üyesi Gamzeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER