TZOB Yönetim Kurulu üyesi Gamzeli:

TZOB Yönetim Kurulu üyesi Gamzeli: -Yaklaşık 60 ilçede doğal afetlere maruz kalan çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle ertelendi


ÇANKIRI (A.A) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu üyesi ve Çankırı Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli, Yaklaşık 60 ilçede doğal afetlere maruz kalan çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle ertelendi dedi.
     Gamzeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor geçen bir yılın ardından araziye çıkarak zarar tespiti yaptıklarını söyledi.
     Ziraat odaları olarak, kurak geçen bir yılın ardından hükümet tarafından borçların ertelenmesi yönündeki teklifin olumlu karşılık bulduğunu dile getiren Gamzeli, şöyle konuştu:
     Ziraat odalarının talepleri doğrultusunda TZOB Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, hükümet nezdinde girişimlerde bulundu. Taleplerimiz olumlu karşılık bularak bakanlar kurulunda görüşüldü. Yaklaşık 60 ilçede doğal afetlere maruz kalan çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları bir yıl süreyle ertelendi. Çiftçimiz, kışın don ve bahar aylarında da yağışların geç düşmesi nedeniyle zor bir hasat sezonu geçirdi. Bu nedenle çiftçilerin borçları yüzde 5 faizle 1 yıl ertelendi. Çiftçilerimiz borçların ertelenmesi dolayısıyla rahat bir nefes aldı.
    
     Muhabir: Özgür Alantor / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber TZOB Yönetim Kurulu üyesi Gamzeli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER