Ücretsiz İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri

Ücretsiz İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri -Antalya Büyükşehir Belediyesi, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini ASMEK kanalıyla ücretsiz olarak vermeye başladı


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, iş yeri sahiplerinin her çalışanına 6331 sayılı Kanun gereği aldırmak zorunda olduğu, İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerini Antalya Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (ASMEK) kanalıyla ücretsiz vermeye başladı.
     Büyükşehir Belediyesi Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü, özel kurumlarda ücretli düzenlenen kursları, ASMEK ve Ortak Sağlık Güvenlik Birimi işbirliğiyle vatandaşlara ücretsiz olarak veriyor. İlk eğitim kuaför, manikürcü, pedikürcü, cilt bakım uzmanı ve güzellik salonlarında çalışanlara yönelik düzenlendi. Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen eğitime yaklaşık 450 kişi katıldı.
     Eğitim programının açılışında konuşan Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hürdoğan Arslan, iş yerlerinin meslek hastalıkları ve iş güvenliği kazalarını önlemek amacıyla bu eğitimleri almalarının zorunlu olduğunu söyledi.
     Hürdoğan Arslan, bu eğitimlerin bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlar tarafından ücretli olarak verildiğini anımsatarak, Büyükşehir Belediyesi olarak bu kursları ücretsiz olarak düzenlediklerini, kursları 20 meslek grubuna yönelik programladıklarını kaydetti.
     Arslan, Amacımız tüm iş yerlerinde oluşabilecek meslek hastalıkları ve kazaları önleme konusunda bilgilendirme çalışması yapmaktır. Bu eğitimi almayan kişileri çalıştıran iş yeri sahipleri yasa gereği ceza ödemek zorunda kalacak dedi.
     Açılış konuşmasının ardından İş Güvenliği Uzmanı Eren Bağcı ve İş Yeri Hekimi Murat Durna tarafından eğitim verildi. Durna, birçok meslek dalının risk grubunda olduğunu bu nedenle herkesin çalıştığı işin farkında olması gerektiğini ve bazı iş alanlarında kimyasal maddeler kullanılarak yapılan işlemlerin sağlık açısından riskleri bulunduğunu anlattı.
     İş alanına göre, bazı iş yerlerinde bir takım düzenlemeler yapılabilir diyen Durna, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerinin periyodik olarak süreceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ücretsiz İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER