Üçüzler birbirine kavuştu

Üçüzler birbirine kavuştu -Tarsusta 30 haftalıkken sezaryenle dünyaya gelen üçüzler, farklı zamanlardaki tedavilerinin ardından bir araya gelebildiler


MERSİN (A.A) - Tarsus ilçesinde 30 haftalıkken sezaryenle dünyaya gelen üçüzler, 2 ayda farklı zamanlarda süren tedavilerinin ardından bir araya gelebildiler.
     Özel bir hastanede doğum yapan Gülseren Kara (39), 11 Eylülde 30 haftalık hamileyken sezaryenle erkek üçüz bebek dünyaya getirdi.
     1 kilo 270 gram, 1 kilo 400 gram ve 1 kilo 600 gram olarak dünyaya gelen bebekler, yaklaşık 2 ay yenidoğan ünitesinde kuvöze alınarak tedavi gördü.
     Solunum cihazına alınan üçüzlerden, ilki 22 Ekimde, ikincisi 31 Ekimde, sonuncusu da tedavisinin ardından bugün taburcu edildi.
     Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nurettin Ersöz İnce, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal yöntemle hamile kalan Gülseren Karanın hamilelik süresince hastanelerinde takip altında tutulduğunu belirterek, Üçüz gebelik tespit edilen hastamızı 30 hafta süreyle takip altında tuttuk. Ancak 30. haftaya geldiğinde sezaryenle doğumu gerçekleştirmek zorunda kaldık. Hastamız, üçüz bebeklerini erken dünyaya getirdi dedi.
     İnce, doğum sonrası bebeklerin herhangi bir problem yaşamadıklarını, doğal ortama çıkabilecek süreye gelene kadar yenidoğan ünitesinde kontrol altında kaldıklarını kaydetti.
     Bebeklerin tedavilerini takip eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Behçet Şimşek de, doğumun ilk haftalarında bebeklerin solunumlarının yeterli olmadığını, bu yüzden gerekli solunum cihazları desteklemelerini kullandıklarını söyledi.
    
     -2. çocuğu isterken, 5 çocuğumuz oldu-
    
     Anne Gülseren Kara da, 9 yaşında bir oğlunun olduğunu belirterek, Eşimle ikinci çocuğu istiyorduk. Biz bir tane beklerken üçüz olduğunu öğrendik. 9 yıl sonra üçüzümüz oldu. Yani 2. çocuğu istersen, 5 çocuğumuz oldu. Mutluyuz. Hastane yönetimine ve doktorlarımıza teşekkür ediyoruz. Bebeklerimiz tedavileri sonrası bir araya gelebildi, çok mutluyuz dedi.
     Üçüzlerin berberlik yapan Babası Hakan Kara ise (40) üçüz bebek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarına işaret ederek, Daha önce bir çocuğumuz vardı. Bir çocuğumuzun daha olmasını istedik. Üçüzlerimiz oldu. Allah herkese evlat nasip etmesini diliyoruz. Mutluyuz. Allah yardımcımız olsun diye konuştu.
     Baba Kara, bebeklere Rüzgar, Deniz ve Güney ismini verdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Ahmet Can Erdoğan / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Üçüzler birbirine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER