UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçına doğru -Eskişehirspor teknik direktörü Yanal: -Türk futbolunun Avrupadaki sıralamasını yükseltecek sonuçlar almak istiyoruz -Saint Johnstone teknik direktörü Lomas: -Favori bir takım


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor teknik direktörü Ersun Yanal, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu maçıyla ilgili olarak, Türk futbolunun Avrupadaki sıralamasını yükseltecek sonuçlar almak istiyoruz dedi.
     Yanal, yarın İskoçyanın Saint Johnstone takımıyla karşılaşacakları Atatürk Stadında düzenlenen basın toplantısında, 37 yıl aradan sonra Avrupa kupalarında yarışacakları için çok heyecanlı olduklarını belirterek, bundan sonra Eskişehirsporun her dönem Avrupada olmak ve seyircisiyle Avrupa kulvarında koşmak isteyeceğini kaydetti.
     Saint Johnstoneun İskoçya liginin köklü takımlarından biri olduğunu ifade eden Yanal, şöyle devam etti:
     Onları en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Bundan sonraki dönemler de kolay olmayacaktır. Güçlü rakiplerin olduğu bir seri bizi bekleyecek. Diğer taraftan Türk futboluna karşı bir misyonumuz var. Türk futbolu Avrupada 11. sırada. Alacağımız puanlarla ülke futboluna kazandıracağımız sürekliliği de düşünüyoruz. Türk futbolunun Avrupadaki sıralamasını yükseltecek sonuçlar almak istiyoruz.
     Yanal, takım kaptanı Sezginin sakatlık geçirdiğini ifade ederek, Sezgin büyük bir kayıp ama diğer oyuncularımız da onun boşluğunu dolduracaktır. Kendisi 4 ay sahalardan uzak kalacak. Değerli ve kaliteli oyuncularımızla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz dedi.
     Eskişehirsporlu futbolculardan Dede ise kırmızı-siyahlı formayla UEFA kupalarında mücadele etmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu dile getirdi.
     Dede, Saint Johnstone maçında gol yemeden galip gelmeye çalışacaklarını dile getirerek, taraftarın bu maçta kendilerini yalnız bırakmayacağına inandığını kaydetti.
    
     -Maçın en iyi şekilde geçmesini diliyoruz-
    
     Saint Johnstone teknik direktörü Steve Lomas da Eskişehirsporun güçlü bir kadroya sahip olduğunu belirterek, Favori bir takıma karşı mücadele edeceğiz. Rakip favori ama İskoçyada, defalarca karşı takımın favori olduğu maçlarda ne yapabileceğimizi gösterdik. Bu maçta da bunu başaracağız. Yarınki maçın en iyi şekilde geçmesini diliyoruz diye konuştu.
     Toplantının ardından Saint Johnstone takımı Atatürk Stadında antrenman yaptı.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca / Deniz Açık / İlknur Çetinbaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER