UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı -KuPS Kuopio Teknik Direktörü Pekonen: Biz Bursaspordan korkmuyoruz, çünkü bizim hayalimiz var ve bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz (Fotoğraflı-Görüntü)


BURSA (A.A) - KuPS Kuopio Teknik Direktörü Esa Pekomen, yarın Bursaspor ile yapacakları UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçına ilişkin, Biz Bursaspordan korkmuyoruz, çünkü bizim hayalimiz var ve bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz dedi.
     Esa Pekonen, maçın oynanacağı Atatürk Stadında takım kaptanı Pyry Karkkoinen ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Bursasporun çok iyi bir takım olduğunu ve yarın akşam işlerinin kolay olmayacağını söyledi.
     Finlandiyadaki ilk maçı 1-0 kazandıklarını anımsatan Pekonen, sahaya bu avantajı korumak ve beraberlik için çıkmayacaklarını, hedeflerinin Bursadan galibiyetle ayrılarak tur atmak olacağını kaydetti.
     Pekonen, bu sezon daha önce UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında oynadıkları iki maçta da deplasmanda gol atma başarısını gösterdiklerini ve birinden de galip ayrıldıklarını ifade etti. Pekonen, Bursaspor karşısında da gol atıp sahadan iyi bir sonuçla ayrılmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
     Belki Bursaspor çok iyi oynayacak ve biz defans yapmak zorunda kalacağız diyen Pekonen, Ama biz sahaya beraberlik için değil galibiyet için çıkacağız değerlendirmesinde bulundu.
     Bursasporda özel önlem alacağınız oyuncu var mı- sorusuna Pekonen, şu yanıtı verdi:
     Biz öncelikle iyi top oynamak istiyoruz. Bir adam tutalım, başına iki oyuncu verelim gibi bir taktiğimiz yok. Bursasporda bir sürü iyi oyuncu var. Bizim oyuncular az paralar alıyor. Bursasporda ise milyon dolar alan oyuncular olduğunu biliyorum. Ama biz güzel oyunla iyi şeyler yapmak istiyoruz.
     Pekonen, Sizin stadınız sentetik zemindi ve bu Bursaspor için dezavantaj oluşturmuştu. Yarın akşam çim sahada oynamak sizin için dezavantaj oluşturur mu- sorusunu da şöyle yanıtladı:
     Futbolcularım için çim saha daha iyi. Sentetik zeminde biz sadece kendi sahamızda oynuyoruz. Deplasmandaki maçlarımız genellikle çim sahada oluyor. O nedenle çim sahaya alışığız.
     Pekonen, tur şansını yüzde kaç gördükleri sorusu üzerine, şunları söyledi:
     Ben yarınki maçla ilgili yüzde olarak bir şey söylemeyeceğim. Sabırlı olmak lazım. Akılı oynayıp turu geçeceğiz. Bu kadar yüzde şansımız var diye kağıtlara bakmıyorum. Bizim turu geçme şansımız daha fazla. Biz Bursaspordan korkmuyoruz, çünkü bizim hayalimiz var ve bu hayali gerçekleştirmek istiyoruz. Bu hayali gerçekleştirmek için herşeyi yapacağız, savaşacağız. Biz bu güne kadar pek çok takımla oynadık ama hiçbir zaman bu kadar büyük bir takıma karşı mücadele etmedik. Şimdi büyük bir takıma karşı oynayacağız.
    
     -Pyry Karkkoinen-
    
     Takım kaptanı Pyry Karkkoinen de yarınki maça tur atlamak hedefiyle çıkacaklarını belirtti.
     Bursasporun ateşli bir taraftar grubu var. Bu sizi endişelendiriyor mu- sorusuna Karkkoinen, Bu bizi korkutmuyor. Daha fazla seyircinin olması bizim için daha güzel. Biz de yarınki maç atmosferinden daha fazla zevk alacağız, daha istekli oynayacağız diye yanıt verdi.
     Karkkoinen, Bursasporun Finlandiyadan transfer ettiği Petteri Forsell ile ilgili ise, Çok iyi bir oyuncu. Özellikle toplara çok iyi vuruyor. Bursaspor için iyi bir transfer olduğunu düşünüyorum değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER