Ugandaya Türkiyeden uzanan yardım eli mutlu

Ugandaya Türkiyeden uzanan yardım eli mutlu ediyor -Jinja Belediye Başkan Yardımcısı Kasule: Jinjada yaşayan çocuklar, Türkler tarafından yapımına başlanan okulda alacakları eğitim için şimdiden mutlu


DENİZLİ (A.A) - İbrahim Süzer - Jinja Belediye Başkan Yardımcısı Kawoya Adınan Kasule, Türkiyeden kendilerine uzanan yardım eli nedeniyle müteşekkir olduklarını ifade ederek, Jinjada yaşayan çocuklar, Türkler tarafından yapımına başlanan okulda alacakları eğitim için şimdiden mutlu dedi.
     Türkiyeden Ugandaya yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneğinin bu ülkede yaptığı yardımlar ile hayırseverler vasıtasıyla yapılan eğitim ve sağlık alanında yeni yatırımlar, ülke insanı için umut ve mutluluk kaynağı oldu.
     Ugandanın Jinja kentinde de Türk hayırseverler tarafından yaptırılan Türk okulu ile hastanenin tamamlanarak hizmete girmesi, heyecanla bekleniyor.
     Jinja Belediye Başkan Yardımcısı Kasule, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeden ülkelerine gelerek kendilerine yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneğinin yaptıkları faaliyetlerin takdirle karşılandığını ve müteşekkir olduklarını ifade etti.
     Türkiyeden yapılan tüm yardımlarda, sunulan tüm hizmetlerde din ayrımı yapılmaksızın tüm insanlara eşit şekilde yaklaşıldığına işaret eden Kasule, şunları söyledi:
     Kurulan kliniklerinde Müslüman olsun veya olmasın herkese eşit şekilde yaklaşılıyor. Yine yapılan yardımlarda din farkı gözetmiyorlar. Ugandada herhangi bir yerden hizmet aldığında karşılık ödemek zorundasınız, ama burada herhangi bir para ödenmeden sağlık hizmetlerini alabiliyorsunuz. Bütün tedavi ve ilaçlarda para almaksızın gereken yardımı yapıyorlar. Ugandada yapılan Türk okullarında herhangi bir din ayrımı gözetmeksizin eğitim veriliyor. Jinjada yaşayan çocuklar, Türkler tarafından yapımına başlanan okulda alacakları eğitim için şimdiden mutlu.
    
     -İslamiyetin en güzel yüzü-
    
     Kasule, Kimse Yok Mu Derneğinin hiçbir karşılık beklemeksizin gerek Ramazan ayı gerekse diğer dönemlerde insanlara sunduğu karşılıksız yardım ve hizmetlerin İslamiyetin güzel yüzünü ortaya koyduğunu dile getirerek, dernek çalışanlarının sergiledikleri davranış ve ortaya koydukları hoşgörünün çok etkileyici olduğunu ifade etti.
     Bunu gördükten sonra Türkiyeyi ziyaret edip, Türk kültürünü daha yakından tanımayı arzu ettiklerini belirten Kasule, Uganda ve Türkiye arasında kültür paylaşımı için belediye olarak girişimde bulunmayı planladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ugandaya Türkiyeden uzanan yardım eli mutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER