UİBde Tekstil Teknolojileri İhracat Liderleri Projesi

UİBde Tekstil Teknolojileri İhracat Liderleri Projesi -Proje kapsamında, Yeni Renk Öngörüleri ve Kombinasyonları konulu bilgilendirme semineri ve workshop çalışması yapıldı


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından yürütülen Tekstil Teknolojileri İhracat Liderleri Projesi kapsamında, Yeni Renk Öngörüleri ve Kombinasyonları konulu bilgilendirme semineri ve workshop çalışması yapıldı.
     Hollandalı ünlü tasarımcı Mieke Tacken, seminerde yaptığı konuşmada, renklerin tüketim tercihlerinde en önemli belirleyicilerden biri olduğuna dikkati çekti.
     Tacken, tasarım kreasyonları oluşturulurken mutlaka bir hikayeden yola çıkarak, tüketicilerin zihninde ve kalbinde yer edinecek yolların araştırılması gerektiğini belirterek, bir renk paleti oluşturmak için mutlaka renk araştırması yapılması, bu kapsamda büyük mağazaların ve fuarların ziyaret edilmesinin faydalı olacağını vurguladı. Tacken, şunları kaydetti:
     Renk satabilir, ancak güzel renk, albenisi sayesinde daha fazla satar. Tasarımcılar bu slogan ile yola çıkmalı ve renk kombinasyonlarını daha fazla satış yapacak şekilde belirlemeliler. Firmalar renkleri mutlaka satış stratejilerinin bir parçası haline getirmeliler.
     Tacken, tasarımcıların güçlü bir öngörü yeteneğiyle tüketici trendleri hakkında analitik düşünce yeteneğine sahip olmaları gerektiğini ifade ederek, iyi bir öngörünün insanların satın alacağı ürünlerin doğru renklerle oluşturulmasından geçtiğini anlattı.
     Renklerin tercihte her zaman stil ve fiyattan önce geldiğine dikkati çeken Tacken, 2013e damga vuracak tasarımlar ve renk kombinasyonları hakkında da bilgi verdi.
     Seminerin ardından gerçekleştirilen uygulamalı workshop çalışmasında da tasarımcılar gruplara ayrılarak, örnek bir olay üzerinden çeşitli kreasyonlar hazırladı.
     Türkiye için de rol model olması hedeflenen proje kapsamında, sektörü temsil etme kabiliyeti olan ve tekstilin farklı alanlarında üretim ve ihracat gerçekleştiren 14 firma bir araya gelerek, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonyayı hedef pazar seçip, ihracatı artırıcı çalışmalara başladı. 3 yıl boyunca devam edecek projede, ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama, alım ve ticaret heyetleri ve tanıtım ve imaj oluşturma gibi faaliyet alanları yer alıyor.
    
     Muhabir : Bursa
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber UİBde Tekstil Teknolojileri İhracat Liderleri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER