UKUB Başkanı Özoğul:

UKUB Başkanı Özoğul: -İşletmeler yerli kalıp yerine ithali tercih ediyorlar. Bu tabloyu tersine çevirmek için hükümetin yerli kalıp kullanan işletmelere destek verecek bir düzenleme yapmasını istiyoruz


BURSA (A.A) - Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) Başkanı Şamil Özoğul, işletmelerin yerli kalıp yerine ithal olanı tercih ettiklerini belirterek, Bu tabloyu tersine çevirmek için hükümetin yerli kalıp kullanan işletmelere destek verecek bir düzenleme yapmasını istiyoruz dedi.
     Özoğul, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin son yıllarda Kalkınma Ajansları, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) gibi kurumlar eliyle ve hazırladığı teşvik paketleriyle yerli üretime büyük destekler verdiğini belirtti.
     Bu uygulamaların ülkedeki yatırımcılar ve üreticileri desteklendiğini vurgulayan Özoğul, Ancak kalıp sektöründe özel bir durum var. İşletmeler yerli kalıp yerine ithali tercih ediyorlar. Bu tabloyu tersine çevirmek için hükümetin yerli kalıp kullanan işletmelere destek verecek bir düzenleme yapmasını istiyoruz. Bu tarz bir teşvik yerli kalıp üreticilerine daha olumlu yansıyacaktır ifadelerini kullandı.
     Özoğul, dünyada kalıp pazarının 70 milyar avroya çıktığını, Avrupanın 35 milyar avroluk üretim yaptığını belirterek, şunları kaydetti:
     Türkiye ise bu pastadan sadece 1 milyar avroluk bir pay alabiliyor. Çünkü yerli üreticiler eski alışkanlıklar ile ithal kalıbı tercih ediyorlar. Oysa son yıllarda Türkiyede çok kaliteli kalıp üretimi yapılıyor. Eğer sektörümüze söz ettiğimiz şekilde teşvikler verilirse iç pazar payımız artar. Böylece kalıp üreten işletmeler daha çok güçlenirler. Dış piyasalardaki rekabet gücümüz de artar. Ülkemizin ithalatı azalıp, ihracatı artar ve cari açığımız kapanır.
    
     Muhabir : Haluk Yüksel
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber UKUB Başkanı Özoğul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER