Ulada orman yangını

Ulada orman yangını -Yaklaşık 10 hektar ormanlık alanda etkili olan yangında daha önce boşaltılan bir ev tamamen yandı -Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor


MUĞLA (A.A) - Ulada yaklaşık 10 hektar ormanlık alanda etkili olan yangında daha önce boşaltılan bir ev tamamen yandı. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.
     İlçenin Armutçuk köyü Asar mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına 2 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter ile havadan, 50den fazla arazöz ve 100 civarında yangın söndürme işçisi ile de karadan müdahale edildi.
     Köylüler de Orman Bölge Müdürlüğü tarafından daha önce köylere dağıtılan su tankerleri ve kovalarla yangına müdahale ederek ekiplere yardımcı oluyor.
     Yangında, yangının başlamasının ardından tahliye edilen bir ev tamamen yandı. Yangın alanında bulunan yaklaşık 10 dönüm zeytin ağaçlarının bulunduğu alan da zarar gördü.
     Ekipler yangının yaklaşık 200 metre mesafede bulunan diğer yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba harcıyor. Yangının yaklaşık 10 hektarlık alanda etkili olduğu, yangının söndürülmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ulada orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER