Uladaki orman yangını

Uladaki orman yangını -Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım: Ekiplerimiz çalışmalarını özellikle 3-4 hektarlık alanda yoğunlaştırdı


MUĞLA (A.A) - Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, Ulada yaklaşık 10 hektar ormanlık alanda etkili olan yangında ekiplerin çalışmalarını özellikle 3-4 hektarlık alanda yoğunlaştırdığını söyledi.
     Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin Armutçuk köyü Asar mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangına ilk etapta 2 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter ile havadan, 50den fazla arazöz ve 100 civarında yangın söndürme işçisi ile de karadan müdahale edildiğini belirtti.
     Yangına müdahale eden helikopter sayısının daha sonra 5e yükseldiği belirten Yıldırım, Yangın özellikle 3-4 hektarlık alanda etkili oluyor. Biri keşif helikopteri olmak üzere 5 helikopter ve 2 uçak ile havadan ve karadan yoğun şekilde mücadele ediyor. Yangının ilerlemesini durdurduk. Ekiplerimiz çalışmalarını özellikle 3-4 hektarlık alanda yoğunlaştırdı dedi.
     Bölgede etkili olan yoğun duman nedeniyle kendilerine ilk başta yangının çok büyük alanda etkili olduğu bilgisinin ulaştığını, ancak havadan müdahaleye başlayınca çok büyük tehlike olmadığını fark ettiklerini bildiren Yıldırım, Yangın ormanlık alanın yanı sıra tarım arazilerinde de etkili oluyor. Arkadaşlarımız yangını kontrol altına almak için canla başla mücadele ediyor. Kısa süre içinde yangının kontrol altına alınacağını tahmin ediyorum diye konuştu.
     Bu arada, yangına müdahale eden helikopterlerin yangının çıktığı bölgede bulunan yangın söndürme havuzlarından su aldığı, uçakların ise köpükle müdahale etti gözlendi.
     Bazı işçiler de yoğun dumandan etkilendi. Yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için yangın bölgesi ile yerleşim yerleri arasında arazözlerden oluşan güvenlik şeridi oluşturuldu.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uladaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER