Uladaki orman yangını

Uladaki orman yangını -Yangın tamamen söndürüldü -Muğla Orman Bölge Müdürü Yıldırım: -Yangın insan kaynaklı, jandarma ve ekiplerimiz yangının çıkış nedenini araştırıyor


MUĞLA (A.A) - Ulada çıkan orman yangını tamamen söndürüldü.
     Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin Armutçuk köyü Asar mevkisinde tarım arazisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangının tamamen söndürüldüğünü söyledi.
     Yangının havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale ile söndürüldüğünü vurgulayan Yıldırım, Ekiplerimizin yoğun çabası ile yangın yerleşim alanlarına ulaşmadan söndürüldü. Yangın insan kaynaklı, jandarma ve ekiplerimiz yangının çıkış nedenini araştırıyor. Muhtemelen ziraat arazisinde yapılan temizlik çalışmaları esnasında başlamış ve ormana sıçramış dedi.
     Yangında 1 hektarı ormanlık olmak üzere 6-7 hektarlık bir alanın zarar gördüğünün tespit edildiğinini anlatan Yıldırım, Yangında zarar gören ziraat arazileri ormanlık alandan daha fazla. Yangının ilk başladığı noktada jandarma ekiplerinin çalışması sürüyor. Bize ilk ihbar geldiğinde yangının büyük bir alanda etkili olduğu ifade edilmişti. Yangına 5 helikopter ve 3 uçak, arazözler ve orman işçileriyle müdahale ettik diye konuştu.
     Bu arada, yangın söndürme çalışmalarına orman ekiplerinin yanı sıra Muğla ve Ula belediyelerine ait itfaiye ekiplerinin de katıldığı, bölgede yeniden yangın başlama ihtimaline karşı 2-3 arazöz ekibinin gece boyunca nöbet tutacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uladaki orman yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER