Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Yaşam kalitesini arttırmayan bir siyasetle işimiz yoktur


ADIYAMAN (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaşam kalitesini arttırmayan siyasetle işleri olmadığını söyledi.
     Bakan Binali Yıldırım, Adıyaman Üniversitesi ve Adıyaman Valiliğini ziyaretinde, kentin asırlardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı dolayısıyla dünyada çok iyi bilindiğini söyledi.
     Adıyamanın günden güne geliştiğini ve hak ettiği hizmetleri almaya devam ettiğini ifade eden Yıldırım, Son 9 yılda sadece bizim Bakanlığımız bünyesinde karayolları ile 345 milyon TL, toplam bakanlık hizmetleri ise 420 milyon TLyi aşmış durumdadır dedi.
     AK Parti olarak benimsedikleri, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin mantığıyla çalıştıklarını ifade eden ve Yaşam kalitesini arttırmayan bir siyasetle işimiz yoktur diyen Bakan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekillerinin aynı anlayışla çalışmaya devam ettiğini vurguladı.
     Temelini attıkları Nissibi Köprüsü hakkında da bilgi veren Yıldırım, 3. boğaz köprüsünün küçük bir modelidir. Henüz başlamadı. Ama Nissibi Köprüsü ondan önce yapılacak. 3. boğaz köprüsünü görmeden buradan Nissibi Köprüsünü görmüş olacağız diye konuştu.
     Adıyaman Havaalanı ve terminalinin kentin 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayacağını bildiren Yıldırım, Bir yerde havaalanı ne kadar gelişmişse o şehrin bir penceresi ve vitrini oluyor. İnsanlar ona göre kanaat getiriyor. O bakımdan biz bütün illerimizdeki havaalanlarını yeniliyoruz. Çok güzel, modern ve ruhu olan, sadece havaalanları değil, adliyeler, hükümet konakları ve okulları da yeniliyoruz ifadesini dile getirdi.
    
     -Mahcup olurlar-
    
     Adıyamanda yapılan yol çalışmalarına da değinen Yıldırım, yatırımlara ilişkin bilgi verdi.
     Burada vatandaşlarımızın değişik talepleri var. Bazıları ucuz siyaset yapıyor. Kulağıma geliyor. (Adıyamana ne yapıldı) diye. Biz şimdi ne yapıldığını anlatırsak onlar mahcup olurlar diyen Yıldırım, kentteki yatırımların devam edeceğini vurguladı.
     Bir gazetecinin Adıyamana tren yolu yapılacak mı- sorusunu da değerlendiren ve demiryolunun sadece Adıyamana gelmesinin bir anlam ifade etmeyeceğini bildiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Adıyaman Gölbaşından geçen bir demiryolu var. Adıyamana mesafesi 62 kilometre. Dolayısıyla bunu sadece Adıyamana getirmenin bir manası yoktur. Mutlaka Halepe kadar uzanan, oradaki Nusaybin hattına bağlanacak GAP-Halep diye bahsettiğimiz bu projeyle birleştirilmesi halinde bir anlam ifade ediyor. Uzun sürede bu bölgenin tamamı için bir planlama yapılıyor. Bunların fizibilitesi falan yapılacak ve kararı verilecek. Şimdi (Adıyamana demiryolu yapılacak) dersek olmaz. Yapsak da boşa gider. Milletvekillerimizin bu konuda gayreti var. Projeyi inceliyoruz. Böyle bir gelişme sağlarsak geliştirebiliriz.
     Ziyaretlerde Bakan Yıldırıma Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü tarafından yöreye ait el ürünleri, Nemrut heykelleri, Cendere Köprüsü minyatürü ile plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER