Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Antalyada -Gözü dönmüş terör örgütü, onun eli kanlı canileri bu milletin evlatlarına pusu kurdukça, kan akıttıkça, biz yılmadan usanmadan o bölgede yaşayan insanların ihtiyacı olan h


ANTALYA (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gözü dönmüş terör örgütü, onun eli kanlı canileri, bu milletin evlatlarına pusu kurdukça, kan akıttıkça, biz yılmadan usanmadan o bölgede yaşayan insanların ihtiyacı olan hizmetleri, yollarını, havaalanlarını, okullarını, hastanelerini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz dedi.
     Yıldırım, Batı Çevre Yolunun ikinci etabının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Antalyanın Türkiye açısından önemli bir il olduğunu, döviz ihtiyacını karşıladığını söyledi.
     Antalyaya yapılan hizmetlerin fazlasıyla geri döndüğüne işaret eden Yıldırım, hizmetleri illa karşılık bekleyerek yapmadıklarını vurguladı. Türkiyenin her yerine yatırım yaptıklarını ifade eden Yıldırım, Vatandaşımız vatan toprağının hangi yerinde olursa olsun eğer orada bir ocak tütüyorsa, eğer orada ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa, oraya hizmet götürmek mecburiyetindeyiz. Sayın Başbakanımızın liderliğinde 10 yılda yaptığımız budur diye konuştu.
     Havaalanının sadece Antalyaya yapılmadığını Iğdıra, Bingöle, Şırnaka, Hakkariye de havaalanları yaptıklarını anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
     Gözü dönmüş terör örgütü, onun eli kanlı canileri bu milletin evlatlarına pusu kurdukça, kan akıttıkça, biz yılmadan usanmadan o bölgede yaşayan insanların ihtiyacı olan hizmetleri, yollarını, havaalanlarını, okullarını, hastanelerini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü onlar, Türkiye Cumhuriyetinin bin yıllık tarihinde kader birliği yaptığımız birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Bölge insanıyla terörü, teröristlerle bölge insanını birbirinden ayırmamız gerekiyor. Mutlaka ayırmamız gerekiyor. Terörün her türlü engellemesine, şantiyelerini yıkmalarına rağmen, çalışanları kaçırmaları, tehdit etmelerine rağmen hizmetlere hız kesmeden devam ettik, devam edeceğiz. Çünkü terörün istismar alanını ortadan kaldırmak, terörün üstesinden gelmek için olmazsa olmaz bir şeydir.
     Doğu ve Güneydoğuya son 10 yılda 25 katrilyonluk yatırım yaptıklarını dile getiren Yıldırım, 4 bin 300 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını söyledi. Antalyaya da 500 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Yıldırım, 200 kilometre olan bölünmüş yolu 2,5 kat artırarak Antalyadaki bölünmüş yol miktarını 500 kilometreye çıkardık diye konuştu.
     Antalyanın nüfusunun yaz aylarında İstanbulun nüfusuna ulaştığını ifade eden Yıldırım, bu nedenle Antalya şehir içi trafiğinin de zaman zaman zorlaştığını kaydetti. Bu doğrultuda temeli atılan Batı Çevre Yolunun önemli bir sıkıntıyı gidereceğine işaret eden Yıldırım, yolun hem Korkuteli istikametinden Burdura, Denizliye hem de Burdur ve Isparta üzerinden İç Anadoluya giden ana güzergahlara doğru trafik aktaracak en önemli transit koridoru olduğunu, yol tamamlandığında Antalya trafiğinin rahat bir nefes alabileceğini ifade etti.
     Yolu aslında daha önce de bitirebileceklerini dile getiren Yıldırım, Yolun yapımına karşı çıkan kesimler var. Bunlar konuyu yargıya taşıdılar. Yargı sürecinden bir zaman kaybettik. Yargı da Karayollarının kararının yerinde olduğunu hükmetti. Ancak bu sefer de kamulaştırma, yani belediyenin 18 uygulaması yönünde bir çalışması olması gerekiyor. Maalesef bu da yapılamadı. Uzun süre bununla da zaman kaybı oldu diye konuştu.
     Antalya trafiğini rahatlatmak için projeyi bakanlık kapsamında yapma kararı aldıklarını dile getiren Yıldırım, kamulaştırmayı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığını devreye sokarak çözdüklerini ve yolun temelini attıklarını belirtti.
     Antalyada yollar için bugüne kadar 2 katrilyon para harcandığını bildiren Yıldırım, Antalyanın daha önce doğru dürüst Anadoluya açılan koridoru olmadığını, ama yapılan yatırımlarla iki tane koridor açtıklarını belirtti.
     Kendileri için vatandaşın tebessüm eden yüzü ve Allah razı olsun demesinin yeterli olacağını vurgulayan Yıldırım, Yolunuzu açalım, bahtınızı açalım. Bu bize yeter. Dağları da deleriz, vadileri de kurarız. Yeter ki ülkede huzur olsun, barış olsun, birlik, beraberlik, kardeşlik olsun dedi.
     Antalyada 2016 yılında yapılacak Botanik EXPOsunu hatırlatan Bakan Yıldırım, trafik açısından Antalyada ikinci bir çevre yolu ihtiyacının doğabileceğini söyledi. Bu doğrultuda Serikten başlayıp, kuzeyden Isparta-Burdur yoluna, oradan da Korkuteli çıkışına bağlantısı olan 37 kilometrelik bir çevre yolu da planladıklarını bildiren Yıldırım, şehrin bugünkü ihtiyacını değil, gelecek 10 yılını, 20 yılını planlayarak çalıştıklarını dile getirdi.
     Türkiyede 10 yıl öncesinin ve 10 yıl sonrasının işlerini yaptıklarına işaret eden Yıldırım, 2023 yılına kadar neler yapılması gerektiğinin de planını hazırladıklarını kaydetti.
     Eğer ülkede istikrar, güven, kuvvet, siyasi irade olursa her türlü işin üstesinden gelinebileceğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:
     Bunu 10 yıldır gösteriyoruz. 10 yılda 50 yılda biriken sorunları, dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Ülkede 17 yılda bitirilemeyen tüneller vardı. Şimdi ise her türlü ihtiyaca cevap verilebiliyor. Kilometrelerce laf edip bir arpa yol yapamayanlardan değiliz. Bir arpa boyu laf edip, kilometrelerce yol yapıyoruz. 10 yıl içinde tek ama tek amacımız vardı, bu amaç için çalıştık, çabaladık. Çalışmaya da devam ediyoruz. İnsanımızın ayağına taş değmesin, yolu açılsın, bahtı açılsın. Ben bu ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum diye göğsünü kabartarak alnı açık, başı dik olarak yoluna devam etsin.
    
     -Antalyanın en önemli ihtiyacı hızlı tren-
    
     Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da Antalyada önemli yatırımlara imza atıldığını belirtti. Ulaşabilirlikte biraz sıkıntılar yaşandığını, ancak yeni yapılan yatırımlarla bu sorunun aşılacağını ifade eden Altıparmak, özellikle Batı Çevre Yolunun önemli bir ihtiyacı karşılayacağını bildirdi.
     Yeni eğitim sisteminin Antalyada sorunsuz bir şekilde uygulandığını anlatan Altıparmak, bu konuda hem devletin hem de hayırseverlerin desteklerinin önemli rol üstlendiğini vurguladı.
     Eski Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da Antalyanın bugün en önemli ihtiyacının hızlı tren olduğunu kaydetti. Bu konudaki çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, Bakan Yıldırıma ülkeye yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından havai fişek gösterisi yapıldı ve temel atma töreni gerçekleştirildi.
     Daha sonra Port Akdeniz Liman İşletmesini ziyaret eden Bakan Yıldırım, burada çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yıldırım, ardından tekne ile limanda gezinti yaptı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER