Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: -Türkiyede iletişim ücretleri birçok ülkeden daha ucuz. Avrupada en ucuz 5 ülke arasında bulunmaktayız


ÇANKIRI (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiyede iletişim ücretleri birçok ülkeden daha ucuz dedi.
     Bakan Yıldırım, Çankırı Valililiğini ziyaret ederek, Vali Vahdettin Özcandan ilin ekonomik ve sosyal durumuyla ilgili bilgi aldı.
     Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bugün Ilgaz Dağı Tünelinin temelini attıklarını belirterek, tünelin 2014 yılı ortalarında hizmete girmesiyle Çankırı ile Kastamonu arasında yaz kış kesintisiz iletişimin sağlanmış olacağını söyledi.
     Hükümetleri döneminde, Çankırıya yaptıkları yatırımların önemli bir miktara ulaştığını aktaran Yıldırım, yatırımların parasal değerinin 550 milyon lira ve bir o kadar da devam eden yatırım olduğunu belirtti.
     Yıldırım, bir gazetecinin internet haber sitelerine internet ücretlerinde indirim yapılıp yapılmayacağı konusundaki sorusu üzerine, Türkiyede iletişim ücretleri birçok ülkeden daha ucuz. Avrupada en ucuz 5 ülke arasında bulunmaktayız dedi.
     Türkiyede eskiden olduğu gibi internette tek seçeneğin bulunmadığını, birden fazla firmanın hizmet verdiğini vurgulayan Yıldırım, Tam bir rekabet var. Şu andaki ücretlerin daha aşağıya düşmesi, ancak vergilerden azalma olursa mümkün olur. Yoksa, böyle bir şey olmaz diye konuştu.
    
     -Programları iptal ederek cenaze törenine katıldı-
    
     Yıldırım, Valilik ziyaretinin ardından, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerini iptal ederek, bugün vefat eden Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşarın eşi Aynur Avşarın Yapraklı ilçesindeki Çarşı Camisinde kılınan cenaze namazına katıldı.
     İl merkezinde bulunan Buğday Pazarı Hazımiye Medresesini ziyaretinde ise yaren odası olarak adlandırılan bölümde Belediye Başkanı İrfan Dinç, Bakan Yıldırıma geleneksel yaren fesi giydirerek, Baş Yaren ilan etti.
     Yıldırım, medresenin yanındaki Buğday Pazarı Camisinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER