Ulaştırma Memur

Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Cankesen: -YPKdan, Demiryollarında ve Devlet Hava Meydanları dahil olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı birimlerinde çalışan en az 10 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz


ANKARA (A.A) - Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Can Cankesen, YPKdan, Demiryollarında ve Devlet Hava Meydanları dahil olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı birimlerinde çalışan en az 10 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz dedi.
     Kalkınma Bakanlığı önünüde toplanan Ulaştırma Memur-Sen üyesi bir grup, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkarılması ve temel ücretlerin 5 gruptan, 3 gruba düşürülmesi için eylem yaptı.
     Cankesen, 2008 yılından bu yana çıkan YPK kararlarının kurumlar ve unvanlar arası ücret farklılıklarını gidermediğini, 2011 YPK kararıyla da durumun daha kötü bir hal aldığını savundu.
     Ulaştırma Memur-Sen olarak temel ücretlerin, 3 gruba düşürülmesini talep ettiklerini söyleyen Cankesen şöyle konuştu:
     Sendikalar Kanunu ve Toplu Sözleşme Yasası çıkmadan önce takip ve talep edilen ek YPK süreci olduğu için bu hakkımızın arada kaynatılmamasını, bir defaya mahsus olmak üzere YPKnın, Demiryollarında ve Devlet Hava Meydanları dahil olmak üzere Ulaştırma Bakanlığı birimlerinde çalışan en az 10 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.
     Ücret dengelerinin yeniden düzeltilmesi için Kalkınma Bakanlığı aracılığıyla YPKya çağrıda bulunan Cankesen, Basın açıklaması sonrasında Kalkınma Bakanlığına vereceğimiz dilekçeyle hakkımızı aramak adına yargıya başvuracak bu işin peşini bırakmayacağız ifadesini kullandı.
     Grup, basın açıklamasının ardından hazırladıkları dilekçeyi Kalkınma Bakanlığına teslim ettikten sonra dağıldı.
    
     Muhabir : Mehtap Yılmaz
     Yayıncı : Eda Ay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER