Ulu önder Atatürkün vefatının 74. yılı

Ulu önder Atatürkün vefatının 74. yılı -Çanakkale Valisi Tuna: Onun genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin, emanetçisi olarak bizlere gösterdiği çağdaşlaşmak hedefinin ne kadar önemli bir nokta olduğunun çok da


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yıl dönümü dolayısıyla ilgili yaptığı açıklamada, Onun genç nesillere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetinin, emanetçisi olarak bizlere gösterdiği çağdaşlaşmak hedefinin ne kadar önemli bir nokta olduğunun çok daha farkında ve bilincindeyiz ifadesini kullandı.
     Tuna, Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ebediyete intikalinin 74üncü yıl dönümünde saygı ve rahmetle andığını bildirdi.
     Atatürkün, eşsiz bir komutan ve lider, gerçekçi bir devlet adamı, büyük bir fikir ve aksiyon insanı olarak, sadece Türk tarihini şekillendirmekle kalmadığını, dünya tarihine de damga vurduğunu belirten Tuna, şunları kaydetti: Barışçı kimliği, tarihi kişiliği, başarıları ve eserleriyle tüm insanlığın saygı duyduğu bir lider olmuştur. Büyük Atatürk, olağanüstü şartlara rağmen, üstlendiği tarihi sorumluluğu başarıyla yerine getirmiştir. Türk milletinden aldığı güç ve destekle, vatanın kurtarılmasına öncülük etmiş, halk egemenliğine dayanan, yeni ve modern bir devlet kurarak, güzel yarınların temellerini atmıştır. Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla, bayrağı bizden devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı Çanakkaleden, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ve Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitlerimizi ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ulu önder Atatürkün vefatının 74. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER