Uludağa tatilcilerden yoğun ilgi

Uludağa tatilcilerden yoğun ilgi -Kar kalınlığının 2 metre olduğu Uludağda, yarıyıl tatili nedeniyle oteller yüzde 90ları aşan doluluk oranlarını yakaladı


BURSA (A.A) - Türkiyenin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağda, yarıyıl tatili nedeniyle oteller yüzde 90ları aşan doluluk oranlarını yakaladı.
     AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, yılbaşını yerli ve yabancı turistlerin ilgisi ve yüzde 100lük doluluk oranıyla geçiren oteller, yarıyıl tatilinin ilk gününde, üniversite ve liselerden öğrenci grupları ve okul çağında çocukları bulunan aileler başta olmak üzere, ağırlıklı yerli turistleri ağırlıyor.
     Uludağdaki hareketlik, otellerin yanı sıra otoparklar ve kayak pistlerine de yansıdı.
     Oteller bölgesinde, son iki gündür etkili olan tipi ve sise rağmen, tatilciler pistlerde karın keyfini çıkardı.
     Bu arada, hafta sonu nedeniyle tatilciler kadar günübirlikçiler de Uludağa ilgi gösterdi.
    
     -Teleferik yerine kara yolu-
    
     Bursanın en önemli simgelerinden ve kent merkezi ile Uludağ arasında 1963ten bu yana ulaşımı sağlayan 4 bin 600 metrelik mevcut teleferik hattındaki yenileme ve hattın 8 bin 500 metreye çıkarılması çalışmaları kapsamında devre dışı bırakılması nedeniyle, Uludağa şehir merkezinden 34 kilometrelik kara yolu ile ulaşılabiliyor.
     Uludağ 1. ve 2. yerleşim bölgelerindeki otellerde konaklayan tatilciler, pistlerde her türlü kış sporunu yapmaya imkan bulabiliyor. Türkiyenin en büyük kayak merkezi olarak bilinen Uludağ, kayak, snowboard ve kızak binme imkanının yanı sıra kar motoru ile yeşil ve beyazın oluşturduğu eşsiz manzarayı keşfe çıkmak için bulunmaz imkanlar sunuyor.
     Doğa sporu tutkunlarının vazgeçemediği buluşma noktalarından olan Uludağ, görüş mesafesinin açık olduğu günlerde doğa yürüyüşüne çıkan tatilcilere, benzersiz kent manzarasını seyretme imkanını da tanıyor.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Uludağa tatilcilerden yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER