Uludağ Üniversitesi, Propolisi araştırıyor

Uludağ Üniversitesi, Propolisi araştırıyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Uludağ Üniversitesi öğretim görevlileri, Trakyada arıların ürettiği ve ilaç Sanayisinde kullanılan propolis maddesini araştırıyor.
     Araştırma ekibinde Doç. Dr. Hasan Hüseyin Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malkaranın Elmalı, Karacahalil ve Kadıköy mevkilerinde arı sandıklarına propolis tuzakları kurduklarını belirterek, şunları aktardı:
     Avrupada arıların ürettiği propolis ürününün hapları yapılarak satılıyor. Türkiyede yeni yeni araştırma çalışmaları başladı. Propolis maddesi kanserden ülsere, bağırsak hastalıklarından hemoroide kadar bir çok tedavide kullanılıyor. Açık yaraların üzerine dahi bileşimi yapılıp konulduğunda yaranın çabuk iyileştiğini göreceksiniz. Propolis, ilaç, kozmetik ve boya sanayilerinde kullanılmaktadır.
     Kurdukları tuzaklarla, değişik bitki örtüsünün ortaya çıkardığı propolis maddelerinin hangi etken maddeleri taşıdığını ve hangi hastalıklara iyi geldiğini yapacakları araştırmalar ile ortaya koyacaklarını belirten Oruç, Trakyanın değişik bitki floralarının olduğu yüzlerce yere tuzaklar koyduk. Bunları da bir ay sonra toplayacağız. İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarının propolislerini alarak mevsimlere göre de araştıracağız dedi.
     (ALP-MEK-NER)
<< Önceki Haber Uludağ Üniversitesi, Propolisi araştırıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER