Ulus Mahallesine 2 milyon liralık kamulaştırmayla

Ulus Mahallesine 2 milyon liralık kamulaştırmayla modern meydan yapılıyor


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, yoğun ve çarpık yapılaşma nedeniyle park ve sosyal donatı alanından yoksun olan Ulus Mahallesine yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik meydan kazandırıyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin uygulanacağı yaklaşık 3 bin 500 metrekare alan üzerindeki 2 milyon liralık kamulaştırmanın ardından yıkımları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ulus Mahallesine halkın nefes alabileceği modern bir meydan kazandıracaklarını ifade etti.
     Altepe, Ulus Mahallesinde, kişilere ait olan mülkiyetleri satın alarak, planlarda olup, uygulamada bulunmayan parkları mahalleye kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Ulus Mahallesinde de sosyal donatı alanı fazla yok. Sağlık ocağı ve hizmet alanına ihtiyaç var. Kamulaştırmalar sonucu elde ettiğimiz 3 bin 500 metre kare alanın bir köşesine sağlık ocağı ve muhtarlığın da bulunduğu bir hizmet binası yapacağız. Kalan yaklaşık 3 bin 200 metrekarelik alan ise güzel bir yeşil alan, park olarak mahalleye kazandırılacak. Bu projeyle bir taraftan mahallenin değeri artarken, diğer taraftan da halkımız, nefes alabileceği yeni bir buluşma noktasına kavuşacak.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Ulus Mahallesine 2 milyon liralık kamulaştırmayla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER