Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarına

Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarına doğru -19uncusu düzenlenecek fuara bin 182 firma katılacak -İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kocaoğlu: Aksilik olmazsa fuar, gelecek yıl yeni yerinde kapılarını açacak (Fot


İZMİR (A.A) - Doğal taş sektörünün dünyadaki en büyük üç fuarı arasında gösterilen Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı (MARBLE), bu yıl bin 182 firmanın katılımıyla 27 Martta 19uncu kez kapılarına açacak.
     Fuarla ilgili Kültürpark Fuar Alanı içindeki Doğaltaş Müzesinde basın toplantısı düzenlendi.
     Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, 27-30 Mart arasında sadece profesyonel ziyaretçiler için açık kalacak fuara bu yıl 38 ülkeden bin 182 firmanın katıldığını, fuarda yer taleplerini karşılamak amacıyla bin 500 metrekarelik ek alan yarattıklarını söyledi.
     Kültürpark Fuar Alanının kapasitesini fuar için zorlamalarına rağmen tüm yer taleplerine yanıt veremediklerini belirten Kocaoğlu, Gaziemirde temeli atılan yeni fuar alanının gelecek yıla yetiştirilmesinin planlandığını kaydetti.
     Yeni fuar alanının doğal taş sektörünün baskısıyla yapıldığına işaret eden Kocaoğlu, 400 bin liraya mal olacak projenin bitim süresi Temmuz 2014 olmasına rağmen gelecek yıl düzenlenecek MARBLE Fuarına yetişmesi için Mart ayında açma hedefi koyduklarını anlattı.
     Kocaoğlu, İnşaat sürecinden kaynaklanan bir aksilik olmazsa MARBLE Fuarı, gelecek yıl yeni yerinde kapılarını açacak. Yetiştirebilirsek kent ve ülke ekonomisi için çok önemli bir iş yapmış olacağımızı düşünüyoruz dedi.
     Fuara bu yıl 41 kentten firmanın katıldığını, sergilenecek blokların toplam ağırlığının 13 bin ton olduğunu bildiren Kocaoğlu, Kültürparkın içine 13 bin ton taşın girmesinin yarattığı bazı olumsuzluklar var. Fuarın hemen sonrası Kültürparkı da elden geçireceğiz diye konuştu.
     MARBLE sayesinde İzmirde otel sayısının katlanarak arttığına dikkati çeken Kocaoğlu, 2012 yılındaki fuarın kent ekonomisine 80 milyon dolar doğrudan katkısının olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.
     Konuşmasında İzmirdeki çevre yatırımlarına da işaret eden Kocaoğlu, Büyükkanal Projesindeki bir arıza nedeniyle İzmir Körfezine kanalizasyon atığının boşalmasıyla ilgili eleştirileri anımsattı.
     Kocaoğlu, Gelip geçici, hayatın her alanında yaşanabilecek böyle bir sorunun kentin gündemine bu şekilde sokulmasını, hele çevre yatırımlarını bitirmiş bir belediyeyi en güçlü olduğu cepheden zayıflatma çabasını, bunun ne kadar doğru olduğunu, nasıl geri tepeceğini İzmirlilerin takdirine bırakıyorum dedi.
    
     -Alan yetmedi-
    
     MARBLE Fuarı için Kültürpark Fuar alanı içine 5 kapalı hole ek olarak 4 adet prefabrike ünite ve bin 500 metrekarelik mermer yolu inşa edildi. Toplam sergileme alanının 50 bin metrekareye yaklaştığı fuarda ağırlığı 10 ile 30 ton arasında değişen 612 adet blok sergilenecek. Fuarda yeteri kadar alan olmadığı için bu yıl 100e yakın firmanın katılım talebine olumsuz yanıt verildiği öğrenildi.
     Dünyada taş çeşitliliği anlamında en zengin fuar olarak gösterilen fuarda bu yıl katma değeri artırmaya yönelik tasarım ürünlerine ağırlık verileceği belirtiliyor. Fuara 300 civarında yabancı katılımcı ve 5 bini aşkın ziyaretçinin geleceği tahmin ediliyor.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER