Uluslararası Kepez Barış Şenlikleri

Uluslararası Kepez Barış Şenlikleri


ANTALYA (A.A) - Kepez Barış Şenliklerine katılan ülkelerin temsilcileri, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncüyü ziyaret etti.
     Festivale katılan Bosna-Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, Kosova, Romanya, Türkiye ve Yunanistan halk oyunları ekiplerinin temsilcilerini meclis toplantı salonda kabul eden Tütüncü, ilkini düzenledikleri ve 3 gün sürecek halk dansları festivalini, barış ve kardeşliğe katkı vermesi bakımından önemsediklerini söyledi.
     Dünyanın birçok ülkesinde farklı kültürlerin buluştuğu festivallerin düzenlendiğini ifade eden Tütüncü, Kepez Barış Şenliklerini de gelenekselleştirerek uluslararası bir festival haline getirmek istediklerini kaydetti.
     Festivale Türkiyenin değişik illerindeki folklor ekiplerinin ve dünyanın farklı ülkelerindeki halk dansları gruplarının katılacağını belirten Tütüncü, Antalyada Altın Portakal Film Festivali düzenleniyor. Kepeze de halk oyunların merkeze alındığı, barış ve kardeşlik temasının işlendiği güzel bir festival kazandırmak arzusundayız. Böylesi bir geleneği başlatmak için arayış içerisindeydik. Kepez Barış Şenlikleri ile de bu arayışın ilk adımı attık dedi.
     Kepezde Türkiyenin birçok ilinden insanların barış ve kardeşlik ortamında birlikte yaşadıklarını anlatan Tütüncü, şunları söyledi:
     Anadolu medeniyetinin motiflerinin burada sergilenerek uluslararası bir etkinlik meydana getirilmesi de Antalya markasına önemli katkı sağlayacak. O nedenle Kepez Barış Şenliklerinin Antalya markasına katkı vermesi bakımından önemsenmesi gereken bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Folklor ekipleri kendi kültürlerini, medeniyetlerini Antalyada tanıtma şansı bulacak.
     Festival komite üyesi Salih Aydınlı da şenlik ile 8 ülkeyi sevgi, kardeşlik, barış ve dostluk ortamında bir araya getirdiklerini belirterek, Kepez Barış Şenliklerinin Uluslararası Halk Dansları Konfederasyonunun 2013 programında yer alması için başvuruda bulunduklarını, başvurunun kabul edildiğini kaydetti.
     Hakan Tütüncü, daha sonra festivale katılan ülkelere plaket verdi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Uluslararası Kepez Barış Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER