ULUTEK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Parseker:

ULUTEK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Parseker: -ULUTEKin kuruluşundan bugüne kadar firmalar tarafından ticarileştirilen teknolojik bilgi sayesinde 303 milyon 243 bin 309 lira ciro elde edilmiştir


BURSA (A.A) - ULUTEK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Parseker, ULUTEKin kuruluşundan bugüne kadar firmalar tarafından ticarileştirilen teknolojik bilgi sayesinde 303 milyon 243 bin 309 lira ciro elde edilmiştir dedi.
     Bursanın Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine öncülük eden ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesinin yönetim kurulu üyelerine düzenlenen iftar yemeğinde Parseker, ULUTEKin Bursanın teknolojik gelişimine yeni ivmeler kazandırdığını belirtti.
     ULUTEKin, 56 firmada, 423 Ar-Ge çalışanı ve 37 destek personeli olmak üzere 460 kişi ile faaliyetlerine devam ettiğini kaydeden Parseker, yeni ürün araştırmaları, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirme, üretim maliyetlerini ve giderlerini düşürme, ürün kalitesini ve standartlarını yükseltme ve ithalat gereksinimini durdurmayı hedefleyen 1070 projenin yürütüldüğü söyledi.
     Bunlardan 253 projenin hala devam ettiğini açıklayan Parseker, ULUTEKin kuruluşundan bugüne kadar firmalar tarafından ticarileştirilen teknolojik bilgi sayesinde 303 milyon 243 bin 309 lira ciro elde edilmiştir. İngiltere, Almanya, İtalya, Avusturya, Singapur ve Fasa 612 bin dolarlık ihracat gerçekleşmiş ve yürütülen Ar-Ge projeleri için alınan destek tutarı 4 milyon 500 bin TLyi aşmıştır dedi.
     ULUTEK ile firmaları ayrılmaz bir bütünün parçası olarak tanımlayan Parseker, öncelikli hedeflerini Türkiyenin Ar-Ge potansiyeli ve teknoloji üretme kapasitesine katkıda bulunmak, sanayi-üniversite işbirliğini daha etkin ve devamlı kılarak, bu ortak çalışmayı ekonomik değere dönüştürmek olarak ifade etti.
     Üniversite olarak ULUTEKin Bursa sanayisinin gelişimine ve teknolojik ilerlemesine yönelik girişimleri çok önemsediklerini vurgulayan Başkanvekili ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ise yeni dönemde bugüne kadar gerçekleştirilen başarılı çalışmaları daha ileri noktalara taşımak için gayret göstereceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ULUTEK A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Parseker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER