Umuma açık işyerlerinin camları kapatılamayacak

Umuma açık işyerlerinin camları kapatılamayacak -Aydın Valiliğince umuma açık işyerinin camları, dışarıdan içerisinin görülmesini engelleyecek boya, film, aynalı cam ve perde gibi malzemelerle kapatılamayacak


AYDIN (A.A) - Aydın Valiliğince alınan kararla İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre açılan umuma açık işyerinin camları, dışarıdan içerisinin görülmesini engelleyecek şekilde boya, film, aynalı cam, perde ile kapatılması yasaklandı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, umuma açık işyerleri, kapanma saatinden sonra da dışarıdan bakıldığında içerisi görülebilecek şekilde olma zorunluluğu getirildi.
     Alınan karar uyarınca, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre açılan umuma açık işyerinin camları, dışarıdan içerisinin görülmesini engelleyecek şekilde boya, film, aynalı cam, perde ile kapatılamayacak.
     Yapılacak denetimlerde uygunsuzluk tespit edilmesi halinde, camlardaki boya, film, aynalı cam, perde ve benzeri engellerin kaldırması için işyerine en fazla 3 gün süre verileceği kaydedilen açıklamada, bu karara uymayanlar hakkında 5542 Sayılı İl İdaresi Kanununun 11 ve 66. maddeleri ile 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereği yasal işlem yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Umuma açık işyerlerinin camları kapatılamayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER