UND Hatay Temsilciliği açıldı

UND Hatay Temsilciliği açıldı -Hatay Valisi Lekesiz: -İskenderun Limanından ro ro seferleri başlayınca eylül ayından itibaren kentin ihracatı artmaya başladı


HATAY (A.A) - Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Hatay Temsilciliği, törenle hizmete başladı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Nakliyeciler Sitesindeki hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, İskenderun Limanından ro-ro seferlerinin başlamasıyla eylül ayından itibaren kentin ihracat rakamlarının artmaya başladığını söyledi.
     Nakliyeciliğin zor, fakat çok önemli fırsatlar sunan bir sektör olduğuna değinen Lekesiz, hem ilin, hem Türkiyenin, hem de dünyanın bu sektörden kazanabileceği çok önemli fırsatların olduğunu kaydetti.
     Lojistik ve nakliyecilik sektöründe potansiyelin tam anlamıyla kullanılmadığını ifade eden Lekesiz, bu sektörün ülkenin gayrı safi milli hasılasına olması gereken katkıyı sağlayamadığına dikkat çekti.
     Dünyada baş döndürücü rekabet yaşandığını dile getiren Lekesiz, şunları söyledi:
     Dünyada yaşanan bu rekabet üretim sektöründe de gelişmelere sebep oldu. Üretim sektörünün gelişmesiyle birlikte nakliye sektörünün de önemi arttı. Türkiyede nakliyenin yüzde 80ine yakını karayoluyla yapılıyor. Hatay, nakliye sektöründe İstanbuldan sonra en büyük filoya sahip olan il konumunda. Suriye olayları nedeniyle bu sektörde bir yavaşlama oldu, fakat hükümet tarafından alınan tedbirler ve alternatif yollar bu alanda tekrar gelişmelerin yaşanmasına neden oldu. Ağustos ayının sonlarında İskenderun Limanından Mısırın Port Said Limanına ro ro seferleri başlattık. İskenderun Limanından ro ro seferlerinin başlamasıyla eylül ayından itibaren kentin ihracat rakamları artmaya başladı. Hatta bu ayda, Türkiyede ihracatını en fazla artıran 5. il Hatay oldu.
     UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Ergin Özmen de, nakliye sektörünün her türlü zorluğa rağmen ayakta durmaya çalıştığını ve böyle bir ortamda da yatırımlara devam ettiğini kaydetti.
     Açılan hizmet binasının sektördeki tüm paydaşların bir araya gelip toplantılar yapabilecekleri ve fikirlerini tartışabilecekleri bir ortam sunduğunu belirten Özmen, nakliye sektörünün canlandırılması için Vali Lekesizin çok büyük gayretleri bulunduğunu ve kendisine çok teşekkürler ettiklerini söyledi.
     Özmen, insanların mutluluğu için ticaretin devam etmesi gerektiğini, Hatay için çok büyük bir öneme sahip olan Suriye ile olan ticari faaliyetlerin bir an evvel eski canlılığına kavuşmasını arzuladıklarını kaydetti.
     Açılış konuşmalarının ardından Vali Lekesiz, Başkan Özmen, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla hizmet binasının açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber UND Hatay Temsilciliği açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER