Üniversite inşaatına, ALTİD 300 bin avro

Üniversite inşaatına, ALTİD 300 bin avro bağış yaptı -Başkan Sipahioğlu: 2013 yılına girmeden üniversitenin tamamına yakınını bitirmiş olacağız


ANTALYA (A.A) - Alanyanın Cikcilli beldesinde yapımı devam eden Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesine Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) 300 bin avro bağış yaptı.
     Özel Hamdullah Emin Paşa Vakfının 23 milyon lira proje bedeli ile yapmaya başladığı üniversiteye, turizmciler, iş adamları ve vatandaşlar bağış yapmaya devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve ALTİD Başkanı Gülçin Güner ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, üniversite inşaat alanında incelemelerde bulundu.
     Belediye Başkanı Sipahioğu, incelemelerden sonra yaptığı açıklamada, üniversitenin bölgeyi cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.
     Özel Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinin diğer üniversitelerden farklı olduğunu, kentin ve yaşamın içinde olduğunu ifade eden Sipahioğlu, üniversitenin konumu itibariyle hem öğrenciler için kolaylık, hem de çevredeki mekanların değerlendirilmesi anlamında halka da katkı sağlayabilecek bir proje olduğunu kaydetti.
     Üniversitenin uzun bir süreçten geçtiğini dile getiren Sipahioğlu, Bu süre zarfında kimileri sevindi, kimileri üzüldü. Ama şimdi inşaatımızın yüzde 90nı bitmiş durumda. Yoğun bir tempoyla 2013 yılına girmeden tamamına yakınını bitirmiş olacağız diye konuştu.
     Sipahioğlu, ALTİDin üniversite için yaklaşık 300 bin avro bağışta bulunduğunu ifade ederek, kendilerine destek için teşekkür etti.
     Hasan Sipahioğlu, Alanyanın çok değerli hayırseverleri olduğunu, üniversitenin kuruluşunda ciddi bağışlar aldıklarını dile getirerek, şunları söyledi:
     Hamdullah Emin Paşa Vakfının çok değerli arazileri var. Aldığımız karar gereği Toslakta bulunan hem tarım hem de ticaret amaçlı kullanılabilecek arazinin satılarak cari giderlerde kullanılacak kaynak oluşturacağız. Yeni kaynak arayışları var. Vakıfa ait arazide bugün 5 yıldızlı 2 otel bulunuyor. Ancak kira bedeli olarak sadece 150 bin lira vakfımızın kasasına giriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğünün teftişinden sonra kiralama davası açtık. Yargı süreci başladı. Kiralama için emsalleri göz önüne alınarak 2 milyon avro istiyoruz.
     Sipahioğlu, 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversitelerinin kılavuzlarda yerini almasını umduklarını dile getirerek, Şehrimizin üniversitesi bu şekilde de kalmayacaktır. Önümüzdeki 5 yılda öğrenci potansiyeliyle bölgenin sosyal dokusunu değiştirecektir dedi.
     ALTİD Başkanı Gülçin Güner ise 243 bakanlık belgeli tesisin temsilcisi olduklarını, Alanyada önemli misyonları olduğunu söyledi.
     Alanyanın ekonomik ve sosyal can damarında gönüllü bir iş yürüttüklerini kaydeden Güner, Buraya geldiysek bu, eğitimle olmuştur. Alanyada ne kadar fakülte, üniversite olursa inanıyoruz ki bundan sonra Alanyanın, Türkiyenin geleceği daha iyi olacaktır. Burada da görevimiz buraya bir harç koymaktı, destek vermekti diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Üniversite inşaatına, ALTİD 300 bin avro Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER