Üniversite öğrencisine cinsel saldırı iddiası

Üniversite öğrencisine cinsel saldırı iddiası -Kız öğrenciyi cinsel amaçla hürriyetinden yoksun bıraktıkları iddiasıyla 6 ile 8 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılan öğretim görevlisi ve yüksekokulda görevli şoförün


SAKARYA (A.A) - Üniversite öğrencisini cinsel amaçla hürriyetinden yoksun bıraktıkları iddiasıyla 6 ile 8 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılan öğretim görevlisi ve yüksekokulda görevli şoförün cezaları Yargıtayca onandı.
     Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler Bölümü öğrencisi S.Tye (24) 4 yıl önce cinsel saldırıda bulundukları iddiasıyla yargılandıkları davada Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesince hapis cezasına çarptırılan, olay tarihinde SAÜde görevli öğretim görevlisi Aydın D. (47) ile yüksekokulda görevli şoför Ergun Dnin (44) avukatlarının temyize götürdüğü karar sonuçlandı.
     Yargıtay 14. Ceza Dairesi, 17 Nisan 2009da yerel mahkemece cinsel saldırı ve birden fazla kişiyle birlikte cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlarından 8 yıl hapis cezasına çarptırılan Ergun D. ile birden fazla kişiyle birlikte cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçundan 6 yıl hapse mahkum edilen Aydın Dnin avukatlarının itirazını reddederek, usul ve kanuna uygun olan hükümlerin uygulanması yönünde karar verdi.
     Yargıtayın kararının yerel mahkemeye ulaşmasının ardından, tutuklama kararının sanıklara tebliğ edildiği belirtildi.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Üniversite öğrencisine cinsel saldırı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER