Üniversitelerde harçların kaldırılması

Üniversitelerde harçların kaldırılması -Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Coşkun: -Yıllardır kağıt üzerinde okuduğumuz sosyal devlet kavramının, harçların kaldırılmasıyla Türkiyenin en önemli meselesi olan eğitimde kendi


ŞANLIURFA (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Yıllardır kağıt üzerinde okuduğumuz sosyal devlet kavramının, harçların kaldırılmasıyla Türkiyenin en önemli meselesi olan eğitimde kendini göstermiş olması bizleri son derece mutlu etmiştir dedi.
     Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal devletin en önemli özelliklerinden birinin herkese eşit eğitim imkanı sunması olduğunu belirtti.
     Hükümetin aldığı bir kararla üniversitelerde 1. öğretimde harçların kaldırıldığını hatırlatan Coşkun, açıklamasında şunları kaydetti:
     Yıllardır kağıt üzerinde okuduğumuz sosyal devlet kavramının, harçların kaldırılmasıyla Türkiyenin en önemli meselesi olan eğitimde kendini göstermiş olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Açık Öğretim ve birinci öğretimlerin harçlarının kaldırılması öğrenciler açısından çok iyi olmuştur. Anne ve babaların ekonomik durumları ne kadar iyi olursa olsun her öğrenci fakirdir.
     Özellikle maddi durumu iyi olmayan aileleri çok zorlayan harç ücretleri birçok öğrencimizin 9 aylık eğitim sürelerinin neredeyse 3 ayının masrafını karşılayacak düzeyde. Bu öğrencilerimizin bir kısmı eğitimlerini devam ettirebilmek için yazları ya da okula devam ederken bir taraftan da çalışıyorlardı. Şimdi harç ücretlerinin kaldırılmasıyla aileler büyük bir yükten kurtulmuş oldu. Ancak diğer taraftan bu konuda hakkaniyetli davranılmalıdır. İkinci öğretimlerin harçlarından da birinci öğretimlerden daha önce alınan ücret kadar bir iyileştirilme yapılması hakkaniyet açısından çok daha doğru olacaktır.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Üniversitelerde harçların kaldırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER