Üniversiteli gençler Çorum için bir araya

Üniversiteli gençler Çorum için bir araya gelecek


ÇORUM (A.A) - Çorum Valiliğince hazırlanan Çorum İçin Beraber Düşünüp Beraber Üretelim projesiyle üniversite öğrencileri bir araya gelecek.
     Çorum Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esat Kolbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Nurullah Çakırın öncülüğünde geçen yıl ilki gerçekleştirilen buluşmanın 5 Temmuzda ikincisini düzenleyeceklerini söyledi.
     Farklı şehirlerde üniversite eğitim alan Çorumlu öğrencilerin geçen yıl tespit edildiğini anlatan Kolbaşı, proje çerçevesinde öğrencilerin yaz tatilinde bir araya getirildiğini ve Çorumun geleceği için neler yapılabileceğini gençlerle birlikte ele aldıklarını belirtti.
     Kolbaşı, 300e yakın üniversite öğrencisini 5 Temmuzda Valilik bahçesinde buluşturacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:
     Bu yıl ikinci kez üniversite öğrencilerini bir araya getireceğiz. Etkinliğe kentteki liselerimizin okul müdürleri ve liselerde okuyan öğrencilerimizde katılacak. Amacımız hem sosyal kaynaşma sağlamak hem de yaz tatilinde memleketlerine gelen üniversite öğrencilerinin tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak. Buluşmayla birlikte öğrencilerimiz kentte yaz döneminde uygulanan projelere yönlendiriliyor. Kimi Sevgi Evlerinde kalan öğrencilerimizle ilgilenirken kimi öğrencilerimiz liselerde eğitim gören öğrencilere eğitim desteğinde bulunuyor.
     Kentin geleceğine yönelik önemli bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kolbaşı, üniversite öğrencilerinin memleketleriyle ilgili hazırladıkları projeleri ve düşüncelerini dikkate aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Üniversiteli gençler Çorum için bir araya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER