Üniversiteli olabilmek için ter döktüler

Üniversiteli olabilmek için ter döktüler -Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun yetenek sınavına giren öğrenciler, meslek sahibi olabilmek için kondisyon ve beceri bakımından sınava tabi tutuluyor -BESYO Müdürü Pr


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda (BESYO) yeni eğitim-öğretim yılında öğrenim görecek öğrenciler, üniversiteli olabilmek için mücadele ediyor.
     BESYO Müdürü Prof. Dr. Mevlüt Sait Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinin spor öğretmenliği bölümlerine öğrenci alabilmek için özel yetenek sınavı yaptıklarını söyledi.
     Bu yıl 13 branşta alınacak öğrencileri iki kademeli yetenek sınavına tabii tuttuklarını belirten Keleş, Öğrencilerimiz ilk etapta birinci kademeli sınava giriyor. Birinci kademe sınavında herkes kendi branşında yarışıyor. İkinci kademe sınavında ise bu birinci kademeyi geçen gençler, tek bir parkur üzerinde yarışma yapıyorlar. Ve böylece öğrencilerimizi seçmiş oluyoruz dedi.
     Öğrencilerin yerleşmesinde YGSden aldıkları puanların da etkili olduğunu vurgulayan Keleş, birinci kademe seçmelerinde öğrencinin aldığı puanın çok etkili olmadığını ifade etti.
     BESYOda 13 branş, 4 bölüm olduğunu anımsatan Prof. Dr. Keleş, şunları kaydetti:
     Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük bölümleri var. Bu bölümlerin birinci ve ikinci kademe eğitimleri bulunuyor. 13 branşın içinde ise futbol, güreş, basketbol, hentbol, boks, kayak, buz hokeyi, kış sporları dediğimiz sporlar da var. Bize müracaat eden öğrenci sayımız bin civarında. Bizim müracaat tarihimiz ÖSYMnin sonuçlarını bildirmeden önce olduğu başvuranların bir kısmı dört yıllık başka fakülteleri kazandı ve oraya geçtiler. Bundan dolayı 850 civarında öğrencimiz yetenek sınavına girdi, bunların yaklaşık 400ü bayan.
    
     -Sınavlarda kamera sistemi uyguluyoruz-
    
     Bir kısım adayın sosyal paylaşım sitesi üzerindeki yetenek sınavları programını dikkate aldığını dile getiren Keleş, Bazı adaylar sosyal paylaşım sitesi üzerindeki yetenek sınavı programını dikkate aldıkları için sınavları kaçırdı. Oysa bu sınavlar öğrenciler için hayati önem arz ediyor. Facebookta yanlış tarihler verilmiş. Bunlar art niyetli kişilerden kaynaklanabilir. Dolayısıyla sınav günlerini kaçıranlar oldu. Lütfen bu arkadaşlarımız, sadece bizde değil bütün üniversitelerde sınav tarihleriyle ilgili bilgilerini üniversitelerin kendi resmi sitelerinden takip etsinler. Yoksa yanılabiliyorlar diye konuştu.
     Sınavlarda tamamen objektif kriterler uyguladıklarını belirten Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Fotoselli sistemimiz var. Sınavla ilgili herhangi bir tereddüt olduğu zaman tekrarlanabiliyor. Kameralı sistem sayesinde sınavla ilgili bir itiraz olduğu zaman parkurları bozulmuyor. Sınavdan sonra bir saat içerisinde itiraz edebiliyor. Onun ücretini yatırıp, itiraz edebiliyor. Eğer kişi haklıysa ödediği ücreti geri alıyor. Sınav üst komisyonu tarafından kamera kayıtları inceleniyor. Böylece kişiye tekrar hak veriliyor. Öğrencilerin mağdur olmaması, bizim hakkaniyetten uzak kalmamamız için böyle bir uygulama yapıyoruz. Görevli bir arkadaşımız dikkatsiz davranabilir. Çünkü bazı sınavlar sabah 08.00den gece 23.00e kadar sürebiliyor ve gözden kaçabilir. Onun için bütün sınavlar kaydediliyor.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız / Zekeriya Kaya
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Üniversiteli olabilmek için ter döktüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER