Ünyede berberler, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar

Ünyede berberler, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına bağlandı


ORDU (A.A) - Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca 2 yıl önce açılan dava neticesinde ilçedeki 104 berber Ünye Terziler Odasına bağlandı.
     Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmet Çat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede iki yıl önce faaliyet gösteren Fırıncılar, Ayakkabıcılar, Berberler ve Marangozlar Odasının üye sayısının düşmesi sebebiyle kapatıldığını söyledi.
     Kapatılan odaların Ordu Birlik Başkanlığı tarafından kendilerine en yakın odalara aktarıldığını belirten Çat, Ünyede hiç alakası olmayan berber ve ayakkabıcı odaları Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odasına aktarılırken, fırıncılar Gıda Maddeleri Satıcıları Esnaf Odasına, marangozlar odası da Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odasına aktarıldı dedi.
     Berberlerin Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odasına geçmesi için açtıkları davanın 2 yıl sonra sonuçlandığını belirten Çat, şunları kaydetti:
     Ordu Birlik Başkanlığına müracaat ederek, berber esnafının Odamıza aktarılmasını istedik. Birlik Başkanımız müracaatımızı makul buldu, Mahkemeye başvurarak berber ve ayakkabıcılar esnafını isteyin dedi. Biz de konuyu mahkemeye intikal ettirdik. Mahkeme, ayakkabıcılarının Madeni Sanatkarlar Odasına, 104 berberin de Odamıza aktarılmasına karar verdi.
     Ünyede 1964 yılında kurularak 48 yıldır faaliyet gösteren Terziler, Esnaf ve Sanatkarlar Odasının şu an aktif 350 üye ile çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Çat, üyelerinin odalarına sahip çıkmasını istedi.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünyede berberler, Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER