Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu:

Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu: -Ünyelileri atık pil kampanyasına aktif olarak katılmaya, çocuklarına da bu alışkanlığı kazandırmaya davet ediyoruz


ORDU (A.A) - Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünyelileri atık pil kampanyasına aktif olarak katılmaya, çocuklarına da bu alışkanlığı kazandırmaya davet ediyoruz dedi.
     Arpacıoğlu, günümüzde çevre kirliliği sorununun tüm dünyada en fazla üzerinde durulan sorunlardan biri haline geldiğini söyledi.
     Doğada geri dönüşümü zor olan atık pile yönelik Ünye Belediyesi olarak Pil Geri Dönüşüm Programı başlattıklarını belirten Arpacıoğlu, Ünye Belediyesi olarak kağıt geri dönüşümü kampanyamızdan sonra şimdi de pil geri dönüşümü programını uygulamaya koyduk. Pil geri dönüşümünde lisanslı bir kuruluş olan TAP Firması ile yaptığımız anlaşma ile ilk aşamada iki pil toplama makinesini ilçemize getirdik. Birini Belediye Binası, diğerini Dönerçeşme Meydanındaki hizmet binamız önüne yerleştirerek, atık pillerin toplanmasına başlandı dedi.
     Vatandaşların ellerinde bulunan atık pilleri bu makineye atarak çevre kirliliğinin önlenmesine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Arpacıoğlu, Ünye Belediyesi bünyesinde oluşturulan Atık Pil İrtibat Merkezine (APTOM) 323 12 30 nolu telefondan da ulaşarak bilgi alınabilecek. Bir kalem pilin yüz damacana suyu kirlettiğini ve bunun asırlarca devam edeceğini düşünecek olursak, atık pillerin toplanmasının önemi daha iyi anlaşılacaktır. Ünyelileri bu kampanyaya aktif olarak katılmaya, çocuklarına da bu alışkanlığı kazandırmaya davet ediyoruz diye konuştu.
     (HC-İSM)
<< Önceki Haber Ünye Belediye Başkanı Arpacıoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER