Ünye Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Musa

Ünye Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Musa Erdem, görevine başladı


ORDU (A.A) - Ünye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gürün emekliye ayrılmasıyla boşalan yerine atanan Musa Erdem, görevine başladı.
     Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin her yıl yeni okul ve derslik açmak ve Ünyenin eğitim seviyesini daha da yükseltmek olduğunu söyledi.
     Ünyenin 22 bin öğrencisiyle büyük bir ilçe olduğunu belirten Erdem, Ünyede yönetici arkadaşlar, bizden önce çalışan müdürümüz yıllardır emek vermiş, sistem oturmuş. Bu konuda şanslı olduğumu söyleyebilirim. Ünye personel konusunda diğer ilçelere göre biraz daha şanslı dedi.
     İlçede eğitim alanındaki eksiklere ve hedeflerine ilişkin ise Musa Erdem, şunları kaydetti:
     Benim tespit edebildiğim kadarıyla ilçemizde okul öncesi kurumlarımız yetersiz. Ünyeyi bu noktada Orduda üst düzeye çekmeye çalışacağız. Son sınavlarda incelediğimiz kadarıyla Ünye 10 ilçe arasında 6. sıralarda yer almış. Ünyenin yeri daha iyi olmalı. Ordu merkezden sonra büyüklüğü de bunu gerektiriyor. Ünyede derslik ihtiyacı ve yatırım boyutunda yapılması gereken işlerimiz var. Tabi bu alt yapı ve fiziki yapı ile ilgili bir çalışma. Şu anda bakanlığımız derslik başına öğrenci sayısını 24e çekmeyi hedefliyor. Liselerde derslik başına düşen öğrenci sayısı şu anda 39, ilköğretimde de 30 civarında. Bunların içerisinde ikili öğretim yapan okurlarımız da var. Hedef bunları normal öğretim yapan okullara dönüştürmek ve derslik başına düşen öğrenci sayısını 24e çekmektir.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Ünye Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Musa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER