Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Günaydan

Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Günaydan uyarı


ORDU (A.A) - Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Mehmet Yaşar Günay, sağlık sigortası konusunda uyarılarda bulundu.
     Günay, yaptığı açıklamada, yeşil kartlıların kurumlarına devredilerek, herhangi bir sosyal güvencesi bulunmayan ve Türkiyede ikamet eden Türk vatandaşlarının, zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alındığını anımsattı.
     Vatandaşların mağdur olmamaları için Sosyal Güvenlik Merkezince tebliğ edilen prim borçlarını düzenli olarak ödemeleri gerektiğini belirten Günay, şunları kaydetti:
     Vatandaşlarımızın ikamet ettikleri Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gelir testi için müracaat etmeleri gerekmekte. Belirlenen tarihe kadar gelir testi yaptırmayan vatandaşlarımıza kurumumuzca PTT ile tebligat çekilerek, tebliğ tarihinden itibaren bir ay içerisinde gelir testi yaptırmaları istenilmiştir. Söz konusu tebligatı beklemeden de gelir testine başvurulabilmekte olup, tespit edilen gelir seviyesine göre genel sağlık sigortası prim tutarı veya primi hazine tarafından ödenecek ise tescil işlemi yapılarak ilgililere tebligat çekilmektedir.
     Gelir testi yaptırmak istemeyen veya süresi içinde müracaat edilmemesi halinde GSS primi asgari ücretin iki katı 225,72 lira üzerinde hesaplandığını anlatan Günay, Ancak daha sonra gelir testine müracaat edilmesi halinde ise sonucuna göre GSS tescili güncellenerek ödenecek prim tutarı yeniden belirlenecektir. Tespit edilen gelir tutarına göre belirlenen GSS prim tutarı tescil belgesi ile birlikte ilgililere kurumumuzca tebliğ edilmektedir dedi.
     Günay, vatandaşların mağdur olmamaları için kurumca tebliğ edilen prim borçlarını düzenli olarak ödemeleri gerektiğini, aksi halde sağlık hizmetleri alamayacakları gibi prim borçlarına da gecikme zammı ve cezası uygulanacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ünye Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Günaydan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER